23948sdkhjf

Plast har en lys fremtid i Scanias flåte

– I fremtiden vil trolig andelen plast i Scanias flåte være betydelig større enn i dag, men plastmaterialene vil være helt annerledes, akkurat som måtene de produseres på.

Det sa Lars Jerpdal, teknisk sjef – plastdesign, i Scania, ved åpningen av Polymer Technology Institute i Värnamo om temaet «Hvordan Scania ser på plast om 30 år».

500 kilo polymermaterialer

I dag bruker Scania nærmere 500 kilo polymermaterialer i de større modellene av sine lastebiler. Materialene brukes både utvendig og innvendig.

– Mange metallkomponenter er dekket av en eller annen polymer, så plast er en viktig materialgruppe for Skåne, sa Jerpdal.

Selv om utviklingen går fremover, for eksempel mot selvkjørende kjøretøy, kan det muligens bety at det trengs færre plastkomponenter, men behovet for plast vil fortsatt bestå, sier Lars Jerpdal.

Vil være annerledes

Personlig tror imidlertid ikke Jerpdal at plastmengden i Scanias kjøretøy vil avta, snarere tvert imot. Han tror imidlertid at plasten som brukes om 30 år vil være annerledes enn i dag, akkurat som måten de brukes på og hvordan de produseres.

– Andelen resirkulerte materialer (mekaniske og kjemiske), akkurat som biobaserte materialer, blir høyere. Jeg tror også at materialer som i dag ennå ikke er kommersielt tilgjengelig vil få plass i vår flåte, sa Lars Jerpdal.

I slutten av september i år presenterer Scania en ny måte å sprøytestøpe plast på. Produsenten gjør dette sammen med Polymer Institute.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tines kartonger får hengslet kork
Forskere gjør overvåkning av plastforurensning enklere
RENAS etterlyser prioritering av kritiske råmaterialer
PartnerPlast inngår forhandleravtale
Marine Donut - neste generasjon fiskeoppdrett
Dansk mikroplast-undersøkelse møter kritikk
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.109