23948sdkhjf

Priskollapsen sprer seg som en pandemi

ICIS, verdens største leverandør av markedsinformasjon for det petrokjemiske markedet, seneste petrokjemi- og plastindeks (IPEX) tyder på en nært forestående verdensomspennende priskollaps.

CIS utgir månedlig en petrokjemisk indeks (IPEX).

Den nyeste registreringen tyder på et sterkt prisfall på petrokjemiske råvarer og polymerer over hela verden i takt med at kostnadspresset i sektoren øker, skriver plastnet.se.

Ytterligere prisfall kommer til å føre til en betydelig nedgang i marginene for noen av verdens største kjemiselskap, skriver ICIS videre.

Kinas fallende økonomi

Kinas fallende ekonomi som følge av koronanedstengninger, konsekvensene av krigen i Ukraina og truende resesjon har satt et sterkt press på råvareprisene som har begynt å falle kraftig i de store petrokjemiske, plastproduserende og konsumerende regionene i verden, ifølge ICIS. 

Den månedlige IPEX-rapporten, som ble utgitt 9. august, viser hvordan prisene har gått ned i nordøstlige Asia og vært presset også i nordvestlige Europa og i USA. Tre regionale delindekser utgjør den globale indeksen som falt med 8 prosent. Indeksen er basert på prisene på 14 råvarer (petrokjemikalier og polymerer) vektet etter kapasitet, og hentet fra ICIS Supply and Demand Databas. 

Priskollaps

- Priskollapsen, som startet i Asia, sprer seg nå over hele verden, sier Nigel Davis ved ICIS, og legger til at en del kontrakter for august som allerede var klare, noe som fortsatte å minske kraftig fra tidligere måneder.  

- Bensenkontraktsprisene i både Europa og USA gikk ned i august da markedene ble justert ned fra den oppadgående toppen i spotpriser som vi så i slutten av juni, opplyser ICIS’ senioranalytiker, Rob Peacock, i rapporten. 

 

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Holder skipene i rute - med slangekontroll fra TESS
Brannfakkel: Klimautslipp kan ikke beregnes, det må måles
Kobber fra fiskeoppdrett har trolig negativ miljøeffekt
Ralf Schöpwinkel skal lede nytt plastgjenvinningsselskap
Tria S.p.A innfører en kortere arbeidsuke uten lønnsreduksjon
Danske forskere: Engangsplast er ikke den største synderen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094