23948sdkhjf

Lederskifte og flere agenturer til Atemo AS

Martin Bowitz (31) har overtatt som daglig leder i familieselskapet Atemo AS. Han tar over etter sin far, Ørjan Bowitz (58), som nå går over i en allround-stilling i selskapet.

Tidligere i år ble det kjent at Atemo har overtatt samtlige agenturer fra Seplama AS, dvs. kjente merkevarer som Rapid, Motan, Wemo m.fl.

De nye agenturene betyr at Atemo, ved siden av tidligere agenturer og sine service-avtaler for plastmaskiner, nå fremstår med alt nødvendig kringutstyr til plastbransjen.

Atemo ble grunnlagt i 2000 under navnet ATM Service. I mai 2005 endret selskapet navn til ATM Brovig AS, før det i 2017 ble gjort endringer på eiersiden da Ørjan Bowitz overtok samtlige aksjer i selskapet. I 2018 foretok man navnendringen til Atemo AS.  

Selskapet har to forretningsområder: vaskeanlegg for biler/tyngre kjøretøyer samt service og salg av utstyr til plastindustrien i Norge. Atemo AS holder til på Gulskogen i Drammen.

Foryngelse

Ørjan Bowitz forteller at selskapet er i betydelig vekst. Omsetningen i pandemiåret 2021 ble på 12,2 millioner kroner, men med de nye agenturene og trykket det nå er i plastbransjen, vil omsetningen i inneværende år bli vesentlig høyere.

– Våre 11 ansatte har god og relevant blanding av teknisk og merkantil kompetanse, og vi er godt rustet til å møte det økte volumet. Og siden alle maskiner og systemer er mer og mer automatisert og systemene digitalisert, fant vi ut at det nå var riktig tid å sette inn yngre krefter også i ledelsen av selskapet. Vi har dessuten tatt inn lærlinger innenfor automasjon, sier Ørjan Bowitz.

Han forteller at sønnen Martin er selskapets nye, daglige leder, mens hans andre sønn, Henrik Bowitz (29), er teknisk sjef.

Alt plastbransjen trenger

Ørjan Bowitz er stolt over både den formelle og den praktiske kunnskapen som Atemo har innenfor de forskjellige områdene av plastindustrien og det gode omdømmet selskapet har i bransjen. Det er tre år siden Atemo fikk serviceavtalen for ENGEL-maskiner i Norge, men selskapet gjør gjerne service også på andre sprøytestøpemaskiner og på utstyr.

– Vi føler at vi nå har en veldig god miks av utstyr vi kan tilby til plastbransjen etter at vi overtok agenturene til Per Widar Hvaal i Seplama. Det gjelder ikke minst automasjonsløsningene som tilbys fra Wemo Automation. Det svenske selskapet satser nå virkelig gjennom oss her i Norge. Videre tilbyr vi kjøle- og tempereringsutstyr til plastmaskiner fra Technotrans (tidl. GWK) samt utstyr for materialtransport og dosering fra Motan-Colortronic. Sistnevnte trenger neppe nærmere presentasjon, det er et velrennomert og særdeles pålitelig system, sier han, og legger til at Atemo tilbyr alt fra små enkeltstående doseringsenheter, til de største anleggene for avansert materialtransport.

Salg og utleie

Atemo driver også salg og utleie av elektrostatiske oljerensere fra Friess

Blant de nye agenturene man overtok fra Seplama er også siloer fra Lorandi og elektronikk fra Fiege. Og ikke å forglemme kverner fra Rapid Granulator.

– Det ligger i tiden at vi skal gjenbruke alt spill fra produksjonen. Nå kan vi levere kverner for de fleste formål fra den verdenskjente, svenske leverandøren, sier Bowitz.

De nye agenturene er godt kjent i plastbransjen og sist vinter installerte Atemo både ny pallebane og ny robot hos Polyform AS.

 – Dette prosjektet til vår linje SP9 er en av de beste vi har hatt. Gjennomføringen av installasjonen fra Atemos folk er jeg virkelig imponert over. Systemet har gått som en drøm fra dag én. Her er vi alle veldig fornøyde, forteller teknisk sjef Geir Roger Brekken i Polyform AS.

Ørjan Bowitz er ikke i tvil om at den yngre generasjons inntreden i Atemo, de ansattes formelle og praktiske kunnskap fra mer enn 20 års virksomhet samt nye, solide agenturer vil være av stor verdi for utviklingen av norsk plastindustri.

Kilde: Atemo

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078