23948sdkhjf

DuPont Biomaterials selges

Kinesiske Huafon Group har kjøpt DuPonts biomaterialenheter for om lag 240 millioner dollar, noe som tilsvarer 2,3 milliarder norske kroner.

De oppkjøpte enhetene kommer kommer til å bli samlet under Huafon Groups nyetablerte, frittstående selskap, Covation Biomaterials. Hovedkontoret vil bli liggende i Delaware, USA. 

Må begynne med bærekraftige materialer 

- Som leverandør av biobaserte materialløsninger er vi en viktig innfallsport tll en mer sirkulær økonomi. Bærekraftige leverandørkjeder må begynne med bærekraftige materialer og vår kunnskap gjør det mulig for våre kunder å avslutte sin overdrevne avhengighet av petroleum, sier Michael Saltzberg, adm. dir. for Covation Biomaterials.  

Oppkjøpet av DuPonts biomaterialvirksamheter inkluderer hovedsaklig to produksjonsbaser i USA. Den ene er en produksjonsenhet for DuPonts «samriskselskap» i Tennessee, USA, med varemerker som Susterra och Zemea - biobasert PDO med biologisk nedbrytbare egenskaper. 

Applikasjonsmarkeder

Den andre produksjonsenheten er DuPonts Sorona-enhet i North Carolina, USA. Hovedproduktene er et miljøvennlig fibermateriale biobasert på spesialpolyester (PTT), en teknologi som først ble utviklet og kommersialisert av DuPont 2000, og applikasjonsområdene er først og fremst innenfor kles- og matindustriene og andre mindre applikasjonsmarkeder som inkluderer bil- og forpakningsindustrien.

Covation Biomaterials (Swissquote Biomaterials), et nytt selskap som ble etablert av Huafon Group etter oppkjøpet av DuPonts Biomaterials Division, ble notert uavhengig i Newark, Delaware, USA 1. juni, og ble verdens ledende leverandør av biobaserte løsninger. 

 

Kilde: Plastforum.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
1,5 milliarder å spare på laksetransport
SE VIDEO Rails av plast på Geilo
EU: Maks 40 plastposer pr person årlig
Norske næringsaktører vil ha strengere regler for plast
Norske forskere roser Norges lederskap og ber om å bli involvert
EU vil plastemballasje til livs
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11