23948sdkhjf

DuPont Biomaterials selges

Kinesiske Huafon Group har kjøpt DuPonts biomaterialenheter for om lag 240 millioner dollar, noe som tilsvarer 2,3 milliarder norske kroner.

De oppkjøpte enhetene kommer kommer til å bli samlet under Huafon Groups nyetablerte, frittstående selskap, Covation Biomaterials. Hovedkontoret vil bli liggende i Delaware, USA. 

Må begynne med bærekraftige materialer 

- Som leverandør av biobaserte materialløsninger er vi en viktig innfallsport tll en mer sirkulær økonomi. Bærekraftige leverandørkjeder må begynne med bærekraftige materialer og vår kunnskap gjør det mulig for våre kunder å avslutte sin overdrevne avhengighet av petroleum, sier Michael Saltzberg, adm. dir. for Covation Biomaterials.  

Oppkjøpet av DuPonts biomaterialvirksamheter inkluderer hovedsaklig to produksjonsbaser i USA. Den ene er en produksjonsenhet for DuPonts «samriskselskap» i Tennessee, USA, med varemerker som Susterra och Zemea - biobasert PDO med biologisk nedbrytbare egenskaper. 

Applikasjonsmarkeder

Den andre produksjonsenheten er DuPonts Sorona-enhet i North Carolina, USA. Hovedproduktene er et miljøvennlig fibermateriale biobasert på spesialpolyester (PTT), en teknologi som først ble utviklet og kommersialisert av DuPont 2000, og applikasjonsområdene er først og fremst innenfor kles- og matindustriene og andre mindre applikasjonsmarkeder som inkluderer bil- og forpakningsindustrien.

Covation Biomaterials (Swissquote Biomaterials), et nytt selskap som ble etablert av Huafon Group etter oppkjøpet av DuPonts Biomaterials Division, ble notert uavhengig i Newark, Delaware, USA 1. juni, og ble verdens ledende leverandør av biobaserte løsninger. 

 

Kilde: Plastforum.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125