23948sdkhjf

Norner trakk seg ut av Russland

Også for Norner har Russlands krigføring i Ukraina fått konsekvenser.

Da Russland invaderte Ukraina trakk Norner seg helt ut av Russland.

- Vi kan leve godt uten våre kunder i Russland, sier Kjetil Larsen, adm. dir. i Norner.

Porsgrunn-selskapet har hatt russiske kunder i lang tid, og har utviklet svært gode kunderelasjoner hos våre naboer i øst. Men da invasjonen og krigen var et faktum, og sanksjonene mot Russland ble vedtatt, var det eneste riktige også for Norner å trekke seg ut.

Liten aktivitet før krigen

Larsen forteller at aktiviteten var større i Russland tidligere, og at aktiviteten var nedadgående før de trakk seg ut.

- Men vi har hatt svært gode kunderelasjoner i Russland, så det er alltid trist å måtte bryte med disse, sier Larsen videre.

Han har ikke noe stor tro på at Norner med det første vil komme tilbake til sine russiske kunder.

Vil få langvarige konsekvenser

- Til det vil være verdenssituasjonen og -økonomien være preget av krigen i Ukraina i lang tid framover. Vi vet ikke hvordan verdensøkonomien vil se ut når krigen er over, og hvor lenge sanksjonene vil vare. Mitt tips er at vi kanskje kan se en resesjon i verdensøkonomien og at den vil være sterkt påvirket av krigen i lang tid framover, sier han til Plastforum.

Norner er ikke råstoffleverandør selv, men mange av kundene de har, er det. Larsen kan fortelle at disse som mange andre, merker knapphet på plastråmaterialer, og at de er skviset på marginer.

- Dette vil kunne påvirke hele plastverdikjeden på sikt, også oss, sier han.

Godt fjorår

Likevel kan han se tilbake på et svært godt fjorår med en omsetning på 130 millioner kroner og en god bunnlinje. Selskapet har nå 90 ansatte, 15 flere enn for ett år siden. Nylig flyttet Norner inn i splitter nye, moderne og mer effektive lokaler i Porsgrunn, etter å ha holdt til i Stathelle i mange år.

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.692