23948sdkhjf

Tysk plastindustri hardt rammet av Ukraina-krigen og nedstengning i Kina

Ordrene til tysk plast- og gummiindustri sank betraktelig i første kvartal i år sammenliknet med samme periode i 2021.

Ordreinngangen for denne delen av tysk industri gikk ned med hele 27 prosent sammenliknet med første kvartal i fjor.

Omsetningen var heller ikke så mye å skryte av, og gikk opp med bare 3 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Flere faktorer

Første kvartalstallene for 2021 var kanskje ikke helt representative for den tyske plast- og gummiindustrien, da første kvartal i fjor var eksepsjonell god fordi det var stor etterspørsel etter produkter i forpaknings- og medisin-industrien på grunn av koronapandemien. Den andre faktoren som påvirker det negative tallet for første kvartalet i år, er vanskelighetene for selskapene om å omsette de høye forhåndsordrene til reelt salg.

- Men primært skyldes tilbakegangen i årets første kvartal vanskeligheter med å få tilgang på materialer. I tillegg kommer krigen i Ukraina og nedstengning og nullsmitte-strategien i Kina oppå dette. Flere fabrikker har måttet stenge ned i Kina, sier Torsten Kühmann. Han er leder for VDMA Plast- og gummi-industriens organisasjon i Tyskland.

Økonomisk spådom nedjusteres

Som følge av denne nye situasjonen revurderer nå organisasjonen sine økonomiske spådommer for 2022. Opprinnelig hadde hadde VDMA forespeilet en vekst på mellom 5 og 10 prosent i 2022.

- Som følge av den nye verdenssituasjonen, ser vi nå at det i beste fall kan kun bli en liten økning i omsetningen inneværende år, dette til tross for fulle ordrebøker. Vi ser for oss en økning på mellom 0 og 2 prosent, sier Kühmann avslutningsvis.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.406