23948sdkhjf

Omgjør kunstgress til støyskjerm-vegger

Kunstgress og gummigranulatene som finnes i gresset er blitt et stort miljøproblem. Nå har en liten familiebedrift i Rogaland tatt saken i egne hender, og omgjør kunstgresset til støyskjerm-vegger.

Rewall kaller selskapet seg, skriver NRK.

Tor Reidar Aase i Rewall ønsker å gjenbruke kunstgressbaner. Han mener det er bra både for idrettslagene, kommunene og miljøet.

10 års levetid for kunstgress

Den nystartede bedriften har en forretningside om å bruke underlaget fra utrangerte kunstgressbaner til støyskjermer. Kunstgresset har gjennomsnittlig levetid på 10 år, og årlig fjernes 80 baner i Norge. Til sammen finnes om lag 1800 kunstgressbaner her i landet.

Mye av kunstgraset er blitt dumpet i naturen, og siden gummigranulat er en viktig ingridiens i gresset, er dette blitt et miljøproblem. Det er dette Rewall ønsker å gjøre noe med.

Rewall har fått oppstartmidler fra Innovasjon Norge på 100.000 kroner. I tillegg har fylkeskommunen bidratt med midler. Det har ført til at Sintef er blitt med på laget for å måle effekten av støyskjermene.

Samarbeider

Rewall har inngått et samarbeid med ToBe Sport i Trondheim, som driver med gjenbruk av kunstgressbaner som ikke lenger skal brukes. ToBe Sport har en spesialmaskin der kunstgresset blir vasket og rensket før de omgjøres til støyskjerm-vegger hos Rewall.

Flere har meldt sin interesse for støyskjerm-veggene, blant annet Trondheim kommune. Også Norges Fotballforbund (NFF) synes Rewalls prosjekt er interessant.

Etterlyste dette

– Vi har lenge etterlyst at også norske firmaer kan resirkulere mest mulig av all plast og mikroplast i kunstgressbanene. Vi håper Rewall lykkes med dette, sier anleggskonsulent for Vestlandet og Agder i NFF, Jon Asgaut Flesjå, til NRK.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078