23948sdkhjf

Komposittindustrien er urolig for framtiden

På nytt har den tyske bransjeorganisasjonen Composites Germany lansert en situasjonsrapport for markedet for fiberforsterket plast.

Undersøkelsen baserer seg på en spørreundersøkelse blant samtlige medlemsbedrifter i de tre paraplyorganisasjonene i Composites Germany: AVK. Leichtbau Baden-Württemberg og VDMA Working Group on Hybrid Lightweight Construction Technologies.

De utfordringene som respondentene løfter fram handler både om utfordringene med koronapandemien, mangelen på råvarer og mangelen på halvledere som påvirker produksjonen kraftig. Situasjonen er ekstremt spent i visse segment, mens andre bare påvirkes marginalt, slår bransjeorganisasjonen fast.

Positiv nåsituasjon

Komposittindustrien har blitt påvirket av de forannevnte effektene på svært ulik måte. 70 prosent av respondentene beskriver den nåværende situasjonen som positiv eller til og med svært positiv.

Respondentenes bedømmelse av sin egne sitasjon, er blitt forbedret ytterligere siden sist undersøkelse, som ble gjennomført høsten 2020. 80 prosent av de spurte mente situasjonen for sitt selskap enten var positiv eller svært positiv.

Stagnasjon i markedet

Når det gjelder framtiden er det mange som ikke ser på som særlig positivt på den, skal vi tro undersøkelsen. Selskapene er mindre optimistiske på sine egne vegne når det gjelder framtiden. Bare om lag en tredel av spurte forventer å se forbedring av situasjonen de nærmeste seks månedene. Flertallet forventer i stedet en stagnasjon i økonomien med liten bevegelse sammenliknet med nåværende situasjon.

Når det gjelder investeringsklimaet synes dette bedre. Mer enn 70 prosent av de spurte tror at maskininvesteringer vil være mulig, og mange av dem planlegger slike investeringer. Drivkreftene for vekst er fortsatt stabile, mener bedriftene. Som tidligere viser denne undersøkelsen i Tyskland, Europa og Asia som de globale regionene som forventes å levere de viktigste vekststimuleringene for komposittsegmentet.

Når det gjelder materialer er det fortsettelse på det pågående paradigmeskiftet. Mens respondentene i de 13 første undersøkelsene fra 2013 til 2019 trodde at komposittsegmentet skulle få sine vekststimuli fra kullfiberbaserte komposittmaterialer, har respondentenesenere nevnt glassfiberbasert komposittmateriale som det viktigste materialet.

 

 

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079