23948sdkhjf

Elopak og Tetra Pak bekymret for Russland-utvikling

Elopak trekker seg helt ut av Russland, mens Tetra Pak fortsetter med noe av virksomheten i landet.

Begge selskapene er ifølge Packnews.no bekymret over situasjonen og utviklingen i Ukraina.

Allerede 4. mars meldte Elopak at de trekker seg helt ut av Russland som følge av landets krigføring i Ukraina. Elopak støtter de økonomiske sanksjonene som er satt i verk av Vesten.

Stanser all virksomhet

«Denne krigen har en enorm human kostnad. Som et resultat av den pågående og økende konflikten stoppes all vår virksomhet i Russland med umiddelbar virkning», skriver Elopak i en pressemelding.

Elopak har også en fabrikk i Ukraina, og denne er midlertidig stengt som følge av krigen. Det blir jobbet med å sørge for sikkerhet for de ansatte og deres familier.

Fortsetter

Tetra Pak på sin side vil fortsette deler av sin virksomhet i Russland, selv om selskapet har gått hardt ut med å fordømme krigen.

«Forstyrrelser i produksjon, bearbeiding, emballering og distribusjon av mat vil ha stor innvirkning på alle samfunn som er avhengige selskapet for å få trygg mat. Vi er bekymret over at det blir stadig vanskeligere å gjøre trygg mat tilgjengelig for individer i Ukraina og Russland etter hvert», heter det i en uttalelse fra Tetra Pak.

Videre skriver Tetra Pak at de vil fortsette sin produksjon så lenge det er praktisk mulig og begrense sin virksomhet til viktige næringsmiddelprodukter som barnemat.

Kilde: Packnews

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109