23948sdkhjf

Utsetter Elko-slutt – igjen

Hjørnesteinsbedriften Elko på Åmot i Modum er bestemt lagt ned. Fristen for nedleggelse har vært utsatt for flere ganger. Nå er det satt en ny frist.

Innen 30. juni skal dørene nå endelig lukkes ved hjørnesteinsbedriften på Åmot i Modum.

Så sent som i mars ble det opplyst om at fabrikken skulle stenges ved utgangen av mars, men nå er altså ny dato satt til senest 30. juni.

Det er Bygdeposten som skriver om utsettelsen.

Pandemien årsak til utsettelse

Årsaken til utsettelse skal være koronapandemien og høyt sykefravær som følge av denne.

– Det gjør at hele prosessen går saktere og det er ressursmangel over alt. Det er takket være de ansatte at vi har holdt produksjonen i Åmot oppe, sier adm. dir. Kjetil Kaldestad til lokalavisa.

Utsettelsen innebærer at om lag 15 ansatte er igjen ved bedriften, og at disse har fått tilbud om å jobbe ut juni. I februar var det 30 på jobb ved Elko, så bemanningen blir stadig mindre. Kaldestad roser de ansatte som er igjen ved bedriften.

To år siden beskjeden kom

I juni er det nøyaktig to år siden de ansatte fikk beskjed fra moderselskapet Schneider Electric at produksjonen skulle legges i Åmot og flyttes til Tyskland og at distribusjonen skulle etableres i Ørebro i Sverige.

Den opprinnelige planen var all produksjon i Modum skulle stanse tidlig i 2021, men så har pandemien ført til flere utsettelser.

På spørsmål om 30. juni nå er den endelige sluttdatoen, svarer Kaldestad til Bygdeposten det aldri har vært satt en absolutt sluttdato når fabrikken skal legges ned.

- Men verden er ikke så lett å orientere seg i for tiden, men planen er at vi kjører ut juni, sier han.

Kilde: Bygdeposten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078