23948sdkhjf

Hallingplast-suksess på VA Messene

Fire byer – hundrevis av samtaler med fagfolk. VA messene ble en stor suksess. For Hallingplast ble det en viktig synliggjøring av nyheten Gerodur diffusjonstette PE-rør.

I løpet av to hektiske uker i mars har Hallingplast vært med på VA Messene 2022. Det ble en ubetinget suksess. 

– Veldig bra alle steder. Ikke så mange besøkende alle steder, men de som var der var veldig interesserte og relevante. Det var veldig hyggelig å møte kunder fra kommuner, konsulenter igjen, sier salgssjef VA/Industri, Amund Haustveit i Hallingplast.

Lange dager

Med åpningstider fra 0730 til 1700 ble det lange dager på utstillerne. Hektisk var det óg, der besøkende til tider sto i kø for å snakke med ham og kollega Snorre Fladberg. På messa i Oslo stilte også daglig leder Sverre Tragethon, sammen med Toni Pietsch fra Gerodur. 

Diffusjonstette PE-rør var et tema i mange samtaler med besøkende på VA messene. 

– Vi så stor interesse for ferdig vektede SESU og SESU XL. Det var også mye spørsmål om nyheten Gerodur. Mange hadde fått med seg at KIWA-godkjente diffusjonstette PE-rør nå endelig er på lager i Norge. Det var mange av de besøkende interessert i å høre mer om. De samme gjaldt HP krager, flenseløsninger der PE kobles mot armatur i kum. Mye av spørsmålene og samtalene peker mot at kommuner ønsker å ta i bruk sikre og gode løsninger, med produkter av høy kvalitet. Prisen må være riktig, men kvaliteten er tydelig avgjørende, sier Haustveit. 

Flest på Telenor Arena

For øvrig melder han og kollega og VA-selger Snorre Fladberg om stor entusiasme på alle VA Messenes stoppesteder. Desidert flest besøkende på Telenor Arena i Oslo, men stor stemning også de andre tre stedene. 

– Veldig mye bra. Topp entusiasme hos både utstillere og besøkende. Det så ut til å være et informasjonsunderskudd blant folk etter to år med pandemitiltak. Vi møtte bare fagfolk som er oppriktig interesserte, med en VA-relatert arbeidshverdag. Her var det mye valuta for innsatsen, sier Snorre Fladberg. 

Hallingplast var en av totalt 22 utstillere på VA Messene 2022. VA Messene var tidligere kjent som VA Tour, og er Norges største og råeste bransjetreff for VA. 

På to uker ble det arrangert fire regionale messer: 
Kristiansand 8. mars
Bergen 10. mars
Oslo 15. mars
Trondheim 17. mars

Konkrete besøkstall er i skrivende stund ikke klare. 

Målgruppen er kommuner, entreprenører, rådgivere, grossister og bransjefolk for øvrig. Alle som jobber innenfor vann og avløp ble ønsket velkommen til verdifull fagprat, nettverksbygging og faglig oppdatering med bransjekolleger og ledende leverandører i bransjen.

Messesjefen godt fornøyd

Messesjef Bjarne Haugland er svært godt fornøyd med de fire messene. 

– Veldig, veldig positivt. Vi er godt fornøyd med antall besøkende, og vi er enda mer fornøyd med at samtlige besøkende har vært fagfolt midt i feltet utstillerne jobber med. Hver eneste besøkende og hver samtale mellom utstillere og besøkende har vært faglig verdifull for begge parter, sier Haugland. 

Han er glad og lettet over at det nye messekonseptet har fått en så god mottakelse. Forgjengeren VA Tour måtte avbrytes halvveis like i forkant av at myndighetene stengte ned landet som følge av koronapandemien våren 2020. Den tekniske arrangøren av VA Tour gikk deretter konkurs. Nå er det VA Messene som gjelder, med ny teknisk arrangør og med en ny start på et messekonsept vi kommer til å få se mer av framover. 

– Ja, definitivt. Det har vært en tørketid for menneskelig kontakt de siste to årene. Personlig kontakt er ofte en forutsetning for godt samarbeid og innovasjon. Samtidig som det er en nasjonal messe for bransjen til å vise fram nye løsninger. Det er også en liten signingsferd for oss. Det er godt å komme ut igjen og lytte og lære. 

– Hvorfor har VA Tour skiftet navn til VA Messene? 

– For oss som arrangerer er det en turné. For de besøkende er det en messe i nærheten av der de bor og jobber. De besøkende er viktigst, både for oss som arrangør og for utstillerne. Navnet VA Messene er et signal om det, sier Haugland. 

Kilde: Hallingplast

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094