23948sdkhjf

Sundolitt investerer millioner i gjenbruk

Storselskapet Sundolitt skal investere millioner i gjenbruksanlegg, som skal sikre at EPS-produkter i ennå større grad kan gjenbrukes.

Gjenbruket skal skje i Sundolitts eget sirkulære kretsløp, hvor brukt EPS får nytt liv som nye emballasjer eller byggematerialer under varemerket 2nd Life.

Dette skriver Sundolitt i en pressemelding.

Investeringen gjør Sundolitt i stand til mekanisk å bryte ned innsamlet og brukt EPS. Gjennom forskjellige ekstruderingsprosesser konverteres brukt EPS til vanlig polystyren, som blir igjen blir brukt som råvare til nye Sundolitt-produkter ved konsernets fabrikker.

Høy kvalitet

- Med vårt eget sirkulære system og egne gjenbruksanlegg, kan Sundolitt dermed sikre 100 prosent sirkularitet og samtidig holde fast ved den høye kvalitetsstandarden som på fabrikkens andre produkter, sier adm. dir. Henrik Vasylyeva.

De nye gjenbruksproduktene skal gå under varemerket 2nd Life.

- Vi har foreløpig ikke den fullstendige oversikten over hvor mange tonn EPS vi kommer til å gjenbruke i løpet av ett år. Men vi er ambisiøse og våre kunder støtter oss. Utfordringen blir ikke hvor mange tonn 2nd Life-produkter vi kan produsere, men hvor mange tonn brukt EPS-emballasje vi kan skaffe, sier Vasylyeva videre. Han forventer likevel at flere tusen tonn brukt EPS vil finne veien tilbake til Sundolitts eget sirkulære kretsløp.

Ber matvareindustrien ha fokus på retur av EPS

Sundolitt har som målsetning å være den EPS-produsenten i Europa som gjenbruker mest EPS i egen verdikjede. Derfor ber man kundene innen spesielt matvareindustrien om hjelp til å rette fokus på retur av EPS-emballasje og dermed være med på å gjøre EPS kjent som et 100 prosent gjenbrukt materiale.

Tiltaket vekker interesse og stor begeistring hos matvarekundene, skriver plastforum.dk.

2nd Life fra Sundolitt forventes å nå ut til både byggeindustrien og detaljhandelen i form av nye emballasjer eller isolerende byggematerialer i løpet av 2022.

 

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094