23948sdkhjf

Elko-ansatte skuffet over bedrifter

Elko-bedriften på Åmot i Modum skal legges ned. 24. november inviteres bedrifter til «Åpen dag» der ansatte som mister jobbene sine byr på seg selv slik at de kan få en ny jobb å gå til. Men svært få bedrifter har meldt sin interesse.

80 bedrifter er blitt invitert til «Åpen dag» hos Elko. Men svært få av bedriftene har satt av tid til arrangementet. Det skuffer de ansatte ved bedriften, som snart skal legges ned.

Det er Bygdeposten som skriver om hjørnesteinsbedriften i Modum kommune. Men snart er det slutt. Eier Schneider Electric har besluttet å legge ned bedriften i Modum, og at produksjonen skal flyttes til andre anlegg i konsernet.

Åpen dag

Dermed må de ansatte finne seg nye jobber. I den forbindelse er 80 bedrifter invitert til «Åpen dag» hos Elko. Men svært få av dem har meldt sin ankomst. På «Åpen dag» er det meningen at de ansatte skal kunne fortelle og vise hva de kan og hvilken lang erfaring de sitter på, og stor hvilken stor kompetanse de har.

«Vi har mange dyktige og erfarne medarbeidere som snart er klar for nye oppgaver og utfordringer hos ny arbeidsgiver» står det i innbydelsen, som Bygdeposten refererer til.

Kun en meldte seg på

Ved påmeldingsfristens utløp 15. november var det kun en bedrift som hadde meldt sin interesse. Det fra Defa-fabrikken i Nesbyen, som er i større oppbyggingsfase.

De tillitsvalgte ved Elko er skuffet over næringslivets labre interesse. Mange av de ansatte som nå mister jobbene sine har flere 10 år med erfaring fra Elko. Erfaringen og kompetansen kan komme godt med, men de tillitsvalgte innser at dermed også alderen kan spille negativt inn.

– De ansatte har alltid gjort sitt beste for bedriften, selv i perioden etter det ble besluttet at fabrikken skulle legges ned, står det i et skriv som Frode Åsmul som er HR konsulent, har sendt ut til bedriftene.

Nå er håpet at noen flere i innspurten skal melde seg på.

 

Kilde: Bygdeposten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093