23948sdkhjf

Hallingplast lanserer nytt diffusjonstett rør for vann

For å bli en enda mer komplett leverandør på PE trykkrørsystemer har Hallingplast nå innledet et samarbeid med den tyske rørprodusenten Gerodur. Gjennom dette samarbeidet kan Hallingplast tilby diffusjonstette rør av typen Gerofit REX til det norske og svenske markedet.

Hallingplast har gjennom flere år produsert og utviklet det diffusjonstette røret PODI-pipe. Røret har en diffusjonsbarriere av EVOH, som er samme type materiale som brukes som oksygenbarriere i blant annet gulvvarmerør og bensinrør og dessuten til andre bruksområder hvor det må være diffusjonstett.

Høykvalitets PE-rør for vann

Til vannledninger har mange norske kommuner krav om at rørene skal være godkjente i henhold til KIWA sin Watermark sertifisering BRL17101. Dette gjelder for vann som benyttes til drikking, matlaging, tilberedning av mat eller andre husholdningsformål. Kiwa Watermark sertifisering garanterer høykvalitets plastrørsystemer også inne i bygninger.

-PODI-pipe fra Hallingplast dekker kun et begrenset sortiment opp til 180mm og kommer ikke gjennom sertifiseringen i henhld til KIWA BRL17101 siden denne gjelder for rør med aluminiumsbarriere. Det er bakgrunnen for at vi nå ønsker å tilby våre kunder Gerofit REX.

Vi vil sørge for god lagerkapasitet og selge disse rørene i Norge og Sverige. Dermed kan vi tilby raske leveringer med god service, sammen med våre egne produkter, sier daglig leder Sverre Tragethon.

Faser ut PODI-pipe

Som følge av denne avtalen blir PODI-pipe faset ut som produkt, og vil kun tilbys som PODI-DUO i tiden fremover, da dette produktet er utviklet sammen med Trondheim kommune, sier Tragethon videre.

Gerofit REX har diffusjonsbarriere av aluminium, og er godkjent i henhold til KIWA BRL17101 og leveres i dimensjoner fra 32mm til 630mm. Ved installasjon sveises rørene sammen som vanlige PE-rør, før det sveisede området gjøres diffusjonstett igjen med tilbehørsprodukter som også vil ligge på lager. Rørene kan også brukes ved No-Dig installasjoner som utblokking og styrt boring.

Typiske områder hvor denne type rør benyttes er industriområder, bensinstasjoner avfallsplasser og andre plasser hvor man mener at det er, eller vil bli, forurensning av stoffer som kan trenge gjennom PE-rørveggen.

-Tradisjonelle PE-rør uten diffusjonsbarriere er fortsatt det vanligste PE-rørsystemet, men med Gerofit REX har vi et komplett sortiment. Har du spørsmål rundt dette er du velkommen til å kontakte oss i Hallingplast, sier Sverre Tragethon.

 

Kilde: Hallingplast

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095