23948sdkhjf

Det innovative oppdrettsanlegget FishGLOBE sjøsatt i forrige uke

I vinter signerte Bluegreen kontrakt om bygging av det innovative oppdrettsanlegget FishGlobe 3,5K. I forrige uke ble den enorme konstruksjonen sjøsatt i Bamble og er nå på plass i Erfjord, Rogaland. Der skal den fylles med hele 250 tonn postsmolt.

Det har vært full aktivitet på kaia i Bamble siden april i år, der over 15 personer har vært involvert i det som kan kalles et mesterstykke av en termoplastkonstruksjon.

– Med en totalvekt på 200 tonn og diameter på over 22 meter er dette virkelig en kolossal konstruksjon, sier Geir Andresen, partner og prosjektleder i Bluegreen. – Jeg er godt fornøyd med prosjektet. Det har gått med mange tusen arbeidstimer og gutta har vært helt fantastiske. Ikke minst i innspurten har de vist en ekstremt høy arbeidsmoral. I dette prosjektet har vi demonstrert både fagkompetanse og evne til å være løsningsorientert.

Fishglobe

FRA LAND: FishGLOBE løftes fra land. FOTO: BLUEGREEN

Plastforum besøkte daværende Østlandets Plast- og dykkerservice (ØPD) i Bamble da de lagde den første Fishgloben.

– Bluegreen er fremst i verden i verden på store PE-konstruksjoner. Det er ingen som er i nærheten av å få til det vi har gjort – på bare 6 måneder! sier Andresen stolt.

FishGlobe har en unik patentert teknologi, og eliminerer problematikk med lakselus, rømming og avfallsstoffer. Den er bygget i 100 % resirkulerbart polyetylen og også er svært bestandig mot korrosjon.

– Vi antar at anlegget kan være i drift i minst 20 år. Når det til slutt må avhendes kan den kvernes opp og gjenbrukes i nye produkter, sier Nils-Johan Tufte, adm.dir i Bluegreen. – Mange peker på plast som en miljøsynder, men faktum er at plast faktisk er det miljøvennlige alternativet på denne type konstruksjoner.

Spenningen var til å ta og føle på under sjøsettingen.

FishGLOBe

SJØSATT: FishGLOBE er endelig sjøsatt. FOTO: BLUEGREEN

– Operasjonen var godt planlagt, sier Andresen. – Men når 200 tonn skal løftes ut i sjø er det jo alltid en viss spenning. Riggingen tok litt lengre tid en forventet, men selve sjøsettingen gikk bedre enn planlagt.

Kunden er også godt fornøyd med arbeidet til Bluegreen.

– Vi er allerede i dialog med Uponor om å starte bygging av neste FishGlobe om kort tid, forteller Andresen, og legger til at prosjektet har krevet nybrottsarbeid på sveiseprosedyrer: – Det er der vår ekspertise virkelig ligger. Vi kan dokumentere at det vi gjør er sikkert, og vi kan stå bak en overlevering med garantier om at dette holder mål.

 

Kilde: Bluegreen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125