23948sdkhjf

Rørbloggen: Derfor bør vi sveise mer PE med High Force-metoden

PE-sveising med High Force-metoden (SHP) går fortere, og gir flere meter ledning pr arbeidstime – uten å gå på kompromiss med kvalitet.

Her skriver Elg Ragnar Thunes i Bluegreen hva metoden innebærer, hvorfor den bør vurderes og brukes mer i Norge – og hvorfor den ikke bør frarådes. Se også hva man kan få til med automatiske sveisemaskiner.

High Force-metoden er en ISO-godkjent metode for PE-sveising. Den er raskere, skaper bedre framdrift på anlegg og er mer konstadseffektiv for ledningseier. Også på vannledninger med høyt trykk som skal ligge i bakken i over 100 år.

Det er en velprøvd og godt dokumentert metode som brukes mye i andre deler av verden. Vi mener det er...

  1. Mange gode grunner til at metoden også bør brukes her i landet
  2. Ingen gode grunner til å fraråde metoden, som den nordiske plastrørsgruppen gjør i dag

I denne artikkelen skal jeg si litt mer om begge deler. 

Bluegreen bygger med PE og termoplast

Vi i Bluegreen er en spesialist som opptrer i rollene som rådgiver, prosjekterende og utførende innen plastsveising. Vi prosjekter og sveiser "alt" i plast, og er et kompetansemiljø med ledende internasjonal ekspertise på termoplast. PE-sveising innen VA og akvakultur er to viktige deler av det vi gjør.

Vinteren og våren 2023 er i vi full gang med bygging av en 22 000 kubikkmeter stor flytende tank som skal bli en lukket merd i fiskeoppdrett til havs. Et svært spennende prosjekt og en morsom utfordring for vår kompetanse og våre løsninger.

 Les hele innlegget her.

Kilde: Rørbloggen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094