23948sdkhjf

Stort konsern leter etter nye eiere

Nederlandske Royal DSM vil som et ledd i en større omstrukturering selge sine to polymervirksomheter, DSM Engineering Materials og DSM Protective Materials. Det meddeler konsernet i en pressemelding.

Fra 1. januar 2022 vil DSM ha reorganisert sine helse-, ernærings- og biovitenskapelige aktiviteter i tre nye, markedsorienterte forretningsgrupper og deretter begynne å rapportere i henhold til denne strukturen.

Hvis de to divisjonene Engineering Materials og Protective Materials på det tidspunkt ikke er solgt, vil det være snakk om å “stand alone” -virksomheter, som tilhører DSM-gruppen og ledes som to uavhengige virksomheter, opplyser Johan Abramsson, administrerende direktør i DSM Engineering Materials i Skandinavia, til Plastforum.

- Hvis dette er tilfellet, blir vi mer selvstendige, noe som åpner for mulighet til at kolleger og konkurrenter i bransjen samt investeringsselskap kan kjøpe virksomhetene, sier Johan Abramsson.

Han sier dessuten, at driften av de to enhetene vil fortsette som vanlig med hensyn til investeringer i nye materialkvaliteter og etablering av nye produksjonsenheter globalt. Han sier videre at konsernledelsen har vært meget tydelig på at den ønsker at kjøperen skal være en virksomhet med lignende verdier vedrørende bærekraft og klima for å ivareta medarbeiderne.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078