23948sdkhjf

Bygde Lamborghini av 400.000 legoklosser

Når man ser bilen, tror man nesten det ikke sant, skriver plastforum.dk. På avstand kan man nemlig nesten ikke se forskjell. Men den er god nok. Den ene bilen er bygget av kullfiber og titanium - den andre av danske Lego-klosser i plast.

I samarbeid med Automobili Lamborghini har Lego-konsernet nemlig bygd en Lamborghini Sián FKP 37 i naturlig størrelse. En oppgave som krevde mer enn 400.000 klosser.

SE VIDEO av hvordan de bygde Lego-Lamborghinien: 

Designet og målene avspeiler den ekte Lamborghinien ned til minste detalj, og produksjonen av den oppsiktsvekkende Lego-modellen er skjedd i tett samarbeid med Lamborghini selv.

Mer enn 154 forskjellige typer Lego-elementer ble brukt til å gi modellen den futuristiske elegansen og den umiskjennelige silhuetten som kjennetegner Lamborghini Sián, helt ned til de minste detaljer. Lena Dixen, Senior Vice President for Product & Marketing hos Lego, opplyser da også at designerne kom på en helt spesiell oppgave i utarbeidelsen av den livlige modellbilen.

Legobil verksted

8660 TIMER: 15 Lego-designere, ingeniører og byggespeSialister har bruKt 8660 timer på å utvikle og bygge modellen. FOTO: PR

- Våre designere elsker å bli utfordret, så det var stor begeistring å spore, da de ble bedt om å tenke i litt større skala enn vanlig med denne modellen. De grep umiddelbart muligheten til å jobbe med våre designere og ingeniører ved vårt modellverksted i tjekkiske Kladno. Der bygger man imponerende modeller i naturlig størrelse og virkelig skyver grenene for hva som er mulig å skape med LEGO Tehnic. Den kreativitet som Technic-systemet muliggjør medførte at våre designere kunne en versjon av Lamborghini Sian FKP 37 som er ytterst tro mot originalens ekstraordinære design, sier Dixen.

Karosseriet er riktig proposjonert og dekket av et komplekst nettverk av spesiallagede sekskantede Lego Technic-elementer, som er bundet sammen, slik at de skaper et energifylt skall.

Lego-bil front

400.000 KLOSSER: Karosseriet er riktig proposjonert og dekket av et komplekst nettverk av spesiallagde sekskantede Lego Technic-elementer, som er bundet sammen. Til sammen er det brukt 400.000 lego-klosser. FOTO: PR

Øye for selv de minste detaljerer

Inni bilen er det autentiske detaljer med et ratt bygget av klosser, komplett med det berømte Lamborghini-emblemet og det italiensk flagget, et Lego-dashbord og realistiske racerseter.

Modellen er den første store modellen som også har et lag med UV-herdet lakk med penselstrøkeffekt - det sikrer at modellen kan holde i mange, mange år. Lakken ble påført av Automobili Lamborghinis offisielle lakkeringsverksted for å sikre en finish, som sportsbilen verdig.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109