23948sdkhjf

Rottefella saksøker konkurrenter

Sammen med skiprodusenten Madshus har Rottefella gått til sak mot Salomon og Atomic. De to norske bedriftene mener at konkurrentene bryter med et patent som er utviklet av Thomas Alsgaard.

Det var Teknisk ukeblad (TU) som først omtalte saken. Det er ikke første gang Rottefella saksøker sine to internasjonale konkurrenter som eies av finske Amer Sports.

Denne gang dreier det seg om Rottefellas Move-system, som gjør at man enkelt kan flytte bindingen fram og tilbake på skien. I januar lanserte nemlig Salomon og Atomic en liknende binding som kan flyttes mens man har skiene på beina. ProLink Shift-In er ifølge Rottefella og Madshus utviklet på samme måte som Move.

Prolink

LIKNER FOR MYE: Stridens kjerne står om Atomics nye bindingssystem Prolink Shift-In likner for mye på Rottefellas Move-system. FOTO: AMER SPORTS

Rottefella og Madshus mener konkurrentenes binding er et inngrep i patentene deres og saksøkte dem i slutten av mai. Disse patentene beskytter det såkalte Move-systemet til Rottefella, som de lanserte i 2017.

Det er altså ikke første gang Rottefella er i en rettstvist med Salomon og Atomic. Det skjedde da Amer Sports lanserte ProLink, som den norske bindingsprodusenten liknet vel mye deres egen patent. Det er fem år siden saken gikk i rettssalen om dette. Ett år senere ble de partene enige om forlik. I rettssalen tapte Rottefella på alle punkter, men de ble senere enige om et forlik.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078