23948sdkhjf

Fant plastbrøytestikker i fjellet

Ekteparet Bård Rørvik og kona Lise Haaland trodde ikke det de så da de var på fjelltur mellom Hamarøy og Sørfold kommune nylig. Her fant de nemlig en haug med brøytestikker i plast.

Nå ber de to at de ansvarlige må å rydde opp, skriver Avisa Nordland.

Det er ikke ofte ekteparet tar seg en tur i det nevnte fjellområdet. Det skjer en gang i året, skriver avisa, men denne gang fikk de seg et aldri så lite sjokk.

50 brøytestikker

Etter å ha gått i flere timer i fjellet, kom de til den gamle ferdselsåren inn til Svenskegrensen. Her fant de en haug med brøytestikker av plast. Noen var hele, mens andre var brukket. Ekteparet talte 50 plastbrøytestikker. Nå etterlyser Rørvik og Haaland mer fokus på plast i fjellet. For de tror det kan være flere plastbrøytestikker i fjellheimen. Ekteparet møtte nemlig på et annet turfølge som også hadde kommet ut for tilsvarende forsøpling.

Også annen forsøpling

Ved et annet vann i området kom de over annet plastsøppel som båter, plastkasser med telt, kokeutstyr, gassflasker og garn.

Avisa Nordland har vært i kontakt med Hamarøy kommune i sakens anledning, og ordføreren sier at kommunen ikke er kjent med funnene, og at den er avhengig av tips for å få kjennskap til slik forsøpling i naturen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078