23948sdkhjf

Millionstøtte til forstudie av kjemisk gjenvinning av plast

Fortum har fått bevilget seks millioner kroner fra Energimyndigheten i Sverige til å gjennomføre en forstudie om kjemisk gjenvinning av plast.

-Avfall kommer i større grad til å bli ny råvare innen alle sektorer. Betydelig andeler av plasten er i dag vanskelig å materialgjenvinne. Med hjelp av kjemisk gjenvinning er målet å øke denne andelen kraftig og denne forstudien vi nå har fått penger til  skal sørge for å få fram CO2-nøytral råavere til Borealis plastreturraffineri, sier Johanna d´Annibale, Manager Strategy Portfolio & Projects ved Fortum Recycling & Waste til plastnet.se.

Forstudiens totale budsjett er på om lag 12 millioner kroner, noe som innebærer at Energimyndigheten finansierer 50 prosent av studien. Det finnes store ambisjoner og mål både på EU-nivå og i Sverige for å øke gjenvinningsgraden av plast. Det er behov for mer enn dagens mekaniske gjenvinning av plast for å nå disse målene, sa satsing på nye gjenvinningsmetoder og teknologier for å gjøre det mulig å gjenvinnie av de blandede plastfraksjoner som i dag ikke lar seg gjenvinne mekanisk, er nødvendige for å nå klimamålene.

Les mer på plastnet.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094