23948sdkhjf

Lego har produsert sin første kloss av gjenbrukt plast

Lego har offentliggjort den første prototypen på en legokloss framstilt av gjenbrukt plast.

Den nye prototypen er framstilt av PET fra brukte plastflasker, innsamlet i USA, og er den første legoklossen som er framstilt av gjenbruksmateriale, som har levd opp til virksomhetens strenge kvalitets- og sikkerhetskrav.

Et team på mer enn 150 eksperter arbeider med å finne bæredyktige løsninger til produksjon av Lego-produkter. I løpet av de siste tre årene har Legos eksperter testet flere enn 250 variasjoner av PET-materialer og 100-vis av andre sammensetninger av plast. Resultatet er en prototype, som lever opp til flere av kravene til kvalitet, sikkerhet og lekeopplevelse.

- Vi er virkelig svært godt fornøyde med dette gjennombruddet. Den største utfordringen på vår bærekraftsreise er å «gjentenke» og utvikle nye materialer, som er like bærekraftige, sterke og av samme høye kvalitet som våre eksisterende klosser – og som passer med Lego-elementer, som er produsert de siste 60 årene. Med denne prototypen kan vi nå vise de framskrittene vi gjør oss, sier Tim Brooks, som er vice president for environmental responsibility i Lego-konsernet.

Kompromissløs kvalitet og sikkerhet

Det vil ta en god stund før klosser som er produsert av gjenbruksmateriale blir å finne i Lego-eskene. Teamet bak prototypen vil fortsette å teste og utvikle PET-sammensetningen og deretter vurdere om materialet egner seg til å bli flyttet til pilotproduksjonsfasen. Denne neste testfasen forventes å ta minst et år.

Styrker materiale

Den patentanmeldte materialsammensetningen øker PET-materialets holdbarhet, så den er sterk nok til å kunne brukes til å produsere en legokloss. Den innovative prosessen bruker en skreddersydd blandingsteknologi til å kombinere det gjenbrukte PET-stoffet med tilsetningsstoffer som styrker materialet.

Prototypen er det nyeste steget i Lego-konsernets ambisjon om å gjøre Lego-produkter mer bærekraftige. I 2020 meddelte virksomheten at man vil begynne å fjerne engangsplast fra Lego-eskene. I 2018 begynte konsernet å produsere elementer av materialet bio-polyethylen (bio-PE), som er bærekraftig produsert plast laget av sukkerrør. Mange Lego-sett inneholder elementer laget av bio-PE, som er ideelt til å produsere mindre og bløtere elementer som for eksempel trær, greiner, blader og tilbehør til minifigurer. Bio-PE er for tiden ikke egnet til å framstille hardere, sterkere elementer som de ikoniske legoklossene.

Fortsatt en lang vei å gå

- Vi er forpliktet til å gjøre det vi kan for å skape en bærekraftig framtid for de kommende generasjoner. Det er vår målsetning at våre produkter har en positiv innflytelse på planeten, ikke bare gjennom lek, men også med de materialer vi bruger. Vi har fortsatt en lang vei å gå, men er glade for de framskrittene vi gjør, sier Tim Brooks.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093