23948sdkhjf

Bukser laget av gamle bildekk

BASF har gått i tospann med outdoor-merkevaren Vaude og lanserer bukser laget av bildekk.

Gjenbruksbuksene fra den anerkjente outdoor-merkevaren Vaude ble tilgjengelig i markedet 22. mars i år. Ikke bare er buksene moteriktige, slitesterke og lette å reparere – de er i tillegg laget av brukte bildekk. Med dette samarbeidet og denne innovasjonen ønsker BASF og Vaude å bidra til mindre avfall og bevare verdifulle ressurser.

- Vår «Ultramid Ccycled» er en innovativ polyamid 6 som kan blir brukt til å produsere høykvalitet tekstiler. Under produksjonen tar vi vare på fossil-baserte råmaterialer som også gir våre forbrukere et redusert karbonavtrykk, sier Christoph Gahn, som er ansvarlig for polyamider hois BASF.

Vaude vil ifølge innovasjonsleder hos Vaude, Rene Bethmann, være en ledende aktør for å bygge opp en sirkulær økonomi for teknisk og funksjonell bekledning.

- Vårt mål er være en viktig bidragsyter for miljøet. Dette innebærer å redusere bruken av fossile ressurser og kutte ned på CO2-utslippene våre. Ved å benytte Ultrami Ccycled kan vi redusere karbonavtrykket vårt med mer enn halvparten at dagens utslipp, sier han.

BASF tilfører pyrolysis-olje fra de gamle og brukte bildekkene inn i produksjonen i Tyskland, og med dette delvis erstatter bruken av fossile ressurser.  

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094