23948sdkhjf

Ny plastløsning for bønder

Felleskjøpet opplyser at de nå vil hente bøndenes plast gratis på gårdene her i landet.

Tidligere i vinter ble det klart at forskere ved Norce hadde funnet større mengder med landbruksplast i norske elver. Det vakte oppsikt, og nå skal en ny returordning for norske bønder være på plass snart. Det er Felleskjøpet som skal hente plasten gratis på gårdene, melder NRK.

Samtidig med elveplast-funnene kom Miljødirektoratet med forslag til en ny avfallsforskrift der det foreslås at norske bønder må levere inn all landbruksplas til gjenvinning. NRK skriver videre at det i 2019 ble omsatt nesten 13.00 tonn med landbruksplast her i landet.

Den nye ordningen fra Felleskjøpet, går ut på at deres biler, som leverer kraftfor til gårdene, tar med seg landbruksplast tilbake. Slik situasjonen har vært fram til nå, må bøndene bringe plasten til en av Grønt Punkts miljøstasjoner, men det kan i mange tilfeller være lange avstander og kronglete å ta seg til disse for bøndene.

Det eneste kravet Felleskjøpet stiller for å ta med seg plasten tilbake, er at bøndene må presse sammen plasten. Det innebærer at de må investere i en plastpressemaskin. Felleskjøpet vil kunne selge landbruksplast tilbake til bøndene der det brukes 30 prosent resirkulert plast.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.282