23948sdkhjf

Nå kan du pante all emballasjen din med mobilen i Norge

I 2019 skrev Plastforum om appen som gjør det mulig å foreta panting via mobilen – i Sverige. Nå lanseres appen i Norge. Så nå kan du laste den ned og pante all emballasjen din med mobilen på helt vanlige gjenvinningsstasjoner også her til lands.

Da Plastforum skrev om appen i august 2019 het den PantaPå. Nå har den skiftet navn til Bower og ble altså lansert sommeren 2019 i Sverige og har siden hatt stor innvirkning både på forbrukere og selskaper. Nå er den klar for Norge.

Gjennom Bower har forbrukere nå et økonomisk incentiv til å resirkulere, da de blir belønnet for hver emballasje de resirkulerer, samtidig som selskaper har en veldig enkel måte å ta større ansvar for emballasjen sin på. Bower har i dag over 160 000 appbrukere og flere av verdens største forbrukerselskaper tilknyttet, med eksempler som Unilever, Procter & Gamble, Nestlé og Mondelēz.

- Bakgrunnen til ideen er at pant er en enormt effektiv måte å øke resirkuleringen på. Mens mindre enn 10% av all plastemballasje resirkuleres internasjonalt, resirkuleres mer enn 80% av all pantbar emballasje. Så hvorfor ikke sette en pantverdi på alt?, sier Suwar Mert, grunnlegger av Bower.

LANSERES I NORGE: Bower-appen, som gjør at du kan pante all emballasjen din med mobilen, lanseres nå også i Norge. 

Som et utgangspunkt kan man pante Unilevers merkevarer Dove, Neutral, Zendium, Rexona og Love Beauty and Planet med Bower-appen i Norge. Flere merkevarer vil bli lagt til og målet er at all emballasje i det lange løp skal kunne pantes.

- Vi opplever at mange av forbrukerne våre bommer litt når det gjelder å sortere hygieneartikler og rengjøre ting på riktig måte. Gjennom vårt samarbeid med Bower gjør vi det lettere og morsommere å resirkulere samtidig som vi øker fokus på hvor viktig det er å sortere all emballasje, sier bærekraftsjef i Unilever Norge, Sigrid Bugge Opheim.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078