23948sdkhjf

Danske Faerch selges til A.P. Møller Holding

«Vi har funnet den perfekte partner for Faerch AS», lyder det i innledningen av pressemeldingen som annonserer at Advent International nå selger plastgiganten Faerch AS til A.P. Møler Holding.

Det skriver plastforum.dk.

Det skjer i en handel, der Faerch verdsettes til 1,9 milliarder euro.

- Vi har funnet en ideell partner til Faerch. I løpet av de siste tre årene har vi støttet ledelsen i å bygge opp virksomheden som en god leder, som er kjent for sin bærekraftige matemballasje og gjenbruksfunksjoner. Med A.P. Møller Holding vil virksomheten ha en langsiktig eier med sterke røtter i Danmark, som er kjent for å investere i og vokse ledende virksomheter med en positiv innvirkning på samfunnet, sier Ranjan Sen, managing partner for Advent International.

Hos den danske plastgiganten er man meget fornøyd med avtalen.

- Vi er takknemlige for det suksessrike samarbeid vi har hatt med Advent de seneste årene og for å støtte oss i oppbygningen av ​en unik gjenbruksplatform. Sammen med vår nye eier, A.P. Møller Holding, vil vi nå gå inn i den neste vekstfasen og dra fordel av deres ressurser, industrielle nettverk og ekspertise for å styrke Faerchs europeiske markedsposisjon og bygge videre på vårt innovative lederskap, sier Lars Gade Hansen, adm. dir. i Faerch A/S.

Ifølge A.P. Møller Holdings ledelse, kan Faerch A/S se frem til støtte og investeringer i de kommende årene.

Faerch har i dag mer enn 1500 ansatte fordelt på 12 fabrikker i Danmark, England, Nederland, Frankrike, Tsjekkia og Spana, i tillegg til et salgskontor som dekker hele Europa.

Prisen på overtakelsen som nå er inngått er ca 14 milliarder danske kroner.

- Faerch er anerkjent som ledende innenfor sirkulære matemballasjeløsninger. Virksomheten har et godt team, et sterkt kundetilbud og markante operasjonelle kapasiteter. A.P. Møller Holding vil støtte en akselerasjon av Faerchs ledende posisjoner og øke investeringene i ytterligere gjenbruksfasiliteter for å imøtekomme de høye kundebehovene, sier Jan Nielsen, Chief Investment Officer hos A.P. Moller Holding.

Avhengig av myndighetsgodkjennelse ventes handelen å være effektuert i løpet av første kvartal 2021.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078