23948sdkhjf

Vartdal Plast får miljøpris

Kultur-, næring-, og folkehelseutvalget Møre og Romsdal fylke har vedtatt å gi Miljøprisen 2020 til Vartdal Plast AS. I begrunnelsen står det at bedriften har tatt på seg produsentansvaret og har funnet løsninger som er sirkulære og reduserer bruken av plast.

Det skriver Møre og Romsdal fylkeskommune på sine hjemmesider.

- Plast har de siste årene blitt et «verstingprodukt», men når vi ser på alternative materiale, kommer plast likevel ofte godt ut med tanke på klimagassutslipp, produksjonskostnader og miljøavtrykk. Dette er et eksempel på hvordan en bedrift tar på seg produsentansvaret og finner løsninger som er sirkulære og reduserer bruken av jomfruelig plastmateriale, sier fungerende leder av kultur-, nærings- og folkehelseutvalget, Joakim Skaar (MDG).

Vinneren Vartdal Plastindustri AS er et familieeid, norsk selskap som ble grunnlagt av Jan Vartdal i 1961, i Ørsta kommune. Bedriften leverer produkter og løsninger innenfor forretningsområdene bygg, næringsmiddel og industri. Selskapet produserer isolasjons-, emballasje- og konstruksjonsmateriell av Styropor (EPS). Dette er et plastprodukt som inneholder mye luft, også kjent som isopor.

Miljøprisen gir motivasjon til videre arbeid

- Vi i Vartdal Plast er glade for å vinne Møre og Romsdal fylkeskommunes Miljøpris 2020. Det er veldig positivt at bærekraftsarbeidet vårt blir lagt merke til, og det gir oss en kjempemotivasjon på reisen videre mot å bli 100 prosnt sirkulære. Ekstra kjekt er det å få prisen fra fylkeskommunen, da vi mener at bærekraftsmål nr. 17 er avgjørende for å skape en god sirkulærøkonomi. Vi skal stå på videre, dette er bare begynnelsen, sier Jan Endre Vartdal, daglig leder i Vartdal Plastindustri AS.

I oktober 2020 åpnet de et nytt gjenvinningsanlegg for EPS på Liadal i Ørsta. Her skal bedriften gjenvinne innsamlet isopor, før det blir omgjort til nytt råstoff som igjen blir brukt til å produsere nye produkter. For å sikre nok materiale til gjenvinning har bedriften også tatt på seg å hente isopor fra miljøstasjoner mellom Bergen og Trondheim og frakte dette på returreisene sine.

Om miljøprisen

Møre og Romsdal fylkeskommune deler hvert år ut en miljøpris. Prisen skal gå til noen som i løpet av året har gjort et særlig verdifullt arbeid på områdene biomangfold, bærekraftig utvikling, klima, forurensning og alternativ og fornybar energi. Prisen består av et kunstverk av en kunstner fra Møre og Romsdal og 15 000 kroner.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094