23948sdkhjf

Ikea lanserer Lego-kolleksjon

”Skal vi leke?”. Slik lød det fra Lego Group tilbake i 2018, da det verdenskjente leketøy-konsernet rakte ut en hånd til Ikea med ambisjon om samarbeid om å fremme lek i hverdagen.

Det skriver Ikea i en pressemelding. 

Det ville Ikea gjerne, og nå presenterer de to selskapene resultatet av samarbeidet i en helt ny kolleksjon kalt «Bygglek».

Den nyutviklede kolleksjonen består av en rekke oppbevaringsbokser utstyrt med de velkjente Lego-knottene, som gjør det mulig å bygge, stable og la kreativiteten spire gjennom lek med diverse elementer fra Lego Systems.

Kolleksjonen inneholder også et sett Bygglek Lego-klosser i ulike farger og former.

- «Bygglek» bygger bru mellom barns kreative lek og de voksnes behov for et hjem, hvor leketøyene raskt og lett kan pakkes bort og finnes fram igjen, forteller designer hos Ikea, Andreas Fredriksson.

- Vi har jobbet inngående med hvordan vi kunne skape mer lek i hverdagen ved å fjerne de hindrene som kan være til stedet. Når barn for eksempel har spredt Lego-klosser utover hele stuegulvet, så ser voksne ofte bare rot, mens barn ser kreative muligheter og løsninger. Bygglek er skapt for å bygge bru mellom disse to verdener, så barna lett kan ta en pause fra leken og senere gjenoppdage den, sier Andreas Fredriksson.

En undersøkelse fra Ikea og Lego Group viser, at 47 prosent av barna som ble spurt, ønsker mer tid til å leke med sine foreldre, mens 90 proent av foreldrene svarer, at lek er viktig for trivselen til barna deres.

-Det er på baggrund av denne kunnskapen, at Bygglek er utviklet til å noe mer enn bare en funksjonell oppbevaringsløsning.  Man får lyst til å gjøre Bygglek til en del av innretningen i hjemmet, og det er viktig, da vi vet, at barns lek og kreativitet fortsetter i barnets sinn lenge etter at den konkrete leken er avsluttet. Den stimulerende prosessen skal vi understøtte best mulig, så barnet kan fortsette, hvor det slapp i stedet for å starte forfra igjen, sier Andreas Fredriksson. 

Bygglek-kolleksjonen blir solgt på IKEA-varehus og IKEA.no fra 6. oktober.

 

Kilde: Pressemeldiding fra Ikea

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109