23948sdkhjf

Å rydde plast i havet er ikke bra for miljøet

Å rydde plast i havet har ikke noen særlig effekt lenger. Strandrydding er derimot fortsatt viktig å gjøre.

Dette kommer fram i en ny forskningsrapport. I rapporten går det nemlig fram at plastrydding i havet har store økonomisk og miljøskadelige konsekvenser. Ifølge NRK, som siterer rapporten, er rydding av plast og søppel i havet bortkastet tid og ressurser.

-Søppelet i havet er en tapt sak, det er ingen vits å rydde opp, skriver forskerne bak rapporten. Forskerne er tilknyttet kompetansebedriften SALT i Lofoten. De mener søppelet i havet er altfor spredt og at det derfor ikke vil ha så stor effekt å rydde plast ved hjelp av teknologi.

I tillegg til plast og søppel, vil man også finne organisk materiale som er viktig for økosystemene og dyrene som lever. Det kan ifølge en av forskerne gjøre mer skade enn nytte å tråle over store havområder.

– Man vil fange altfor mye fisk og liv sammenligna med mengden søppel. Det skader mer enn det gjør godt, virker det som, sier Kjersti E.T. Busch i SALT til NRK.

Strandrydding er derimot en helt annen skål. Her plukker man som regel opp en og en ting, og skader ikke omgivelsene. Generelt er det også høyere tetthet av søppel på strender man rydder, slik at det er effektivt å plukke søppel der.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062