23948sdkhjf

Sugerør av PHA vant pris

Bioplastdivisjonen innen Plastics Industry Association (Plastics) har valgt ut Danimer Scientific och WinCup som felles vinnere av årets Innovation in Bioplastics Award.

Sammen har selskapene utviklet de første kommersielt solgte sugerørene laget av PHA (polyhydroxialkanoat), et materiale som er verifisert som et pålitelig biologisk nedbrytbart alternativ til tradisjonell fossilbasert plast.

Det skriver plastnet.se. 

Seskapet WinCup har laget sugerøret, Phade, av selskapet Danimer Scientifics PHA-materiale Nodax, som brytes helt ned i alle miljøer uten at mikroplast blir igjen i naturen, skriver Plastics.  

Ifølge Wincups hjemmeside brytes sugerøret ned til 88,1 prosent i marint vannmiljø etter 97 dager, teste ifølge ASTM D6691. 

Sugerøret Phade er det første drikkesugerøret av plast på markedet som møter den miljøvennlige ettterspørselen uten å miste følelsen og kvaliteten av plast. Sugerørets egenskaper er av et sånn art at det ikke er følsomt for tempeatur og høye varmetransportforhold.

Danimer Scientific holder til i USA. Det har 125 patent i nesten 20 land på en rekke produksjonsprosesser og biopolymerresepter.  

WinCup er en stor aktør og produsent av engangsartikler for dagligvarebransjen i USA.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078