23948sdkhjf

Feddersen Gruppen kjøper Protec Scandinavia-selskapene

- Oppkjøpet vil gi oss finansielle muskler, samtidig som vi får tilgang til Feddersen Gruppens tekniske plastråvarer, og et sterkt team i det svenske markedet sier daglig leder i Protec-selskapene, Per Skjevik, om oppkjøpet.

I en pressemelding skriver Protec at K.D Feddersen Norden AS kjøper Protec Scandinavia Sweden AB og majoriteten av Protec Scandinavia AS fra Pemel Holding AS. Transaksjonen ble gjennomført 14. juli 2020, etter en kortere periode med forberedende arbeid.

Protec Scandinavia AS ble av Skjevik etablert 2017, som en maskin- og løsningsleverandør til norske plastproduserende bedrifter. Porteføljen med tunge agenturer, inneholder blant annet velkjente navn som Erema, Krauss Maffei, Piovan, Rapid Granulator, Weima, MB Conveyors, Frigosystem, Inoex, Nordson og AZO. For å kunne fortsette å vokse i samme raske takt, ble Protec Scandinavia Sweden AB ble etablert i januar 2020.

- K.D Feddersen gruppen, med godt fotfeste i Sverige og Finland, vil sammen med Protec i Norge og Sverige bli Scandinavias største kombinerte leverandør på maskiner, utstyr og råvarer, med en samlet omsetning over 350 millioner kroner og med 30 ansatte fordelt over de tre lokasjonene i Värnamo, Trondheim og Helsingfors. Selskapene utfyller hverandre meget godt, og vil få en unik portefølje og sammensetning, sier Skjevik til Plastforum. Før oppkjøpet hadde Protec tre ansatte og en forventet omsetning for 2020 på 21 millioner kroner.

- Transaksjonen vil gi Protec-selskapene muligheten til å vokse enda raskere, og i Norge med tilgang til K.D Feddersen tunge portefølje med tekniske plaster/råvarer. Til kontoret i Trondheim ansettes det nå ytterligere både på salg, administrasjon og service, fortsetter Skjevik.

- I samarbeid med K.D. Feddersens finansieringsselskap kommer vi nå også tilby leie, leiekjøp og andre finansieringsmuligheter på maskiner og utstyr, noe en lang rekke kunder har etterspurt, fortsetter han.

- Med Protecs posisjon i det norske markedet, ser vi gode muligheter til å tilby markedet våre Polyamider og kursing rundt plast sier Torbjörn Egerhag, adm. dir. for K.D. Feddersen Norden AB

Protec-selskapene vil fortsette å operere med samme navn og ledelse inntil videre, men svenske selskapet flyttes fra Lerum til K.D Feddersens lokaler i Värnamo.

Kilde: Pressemelding fra Protec

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078