23948sdkhjf

Mer bruk av engangsplast under koronapandemien

Tomra mener at pandemien har ført til store forsinkelser og tilbakeslag for den sirkulære økonomien.

Det går fram av en pressemelding fra selskapet, som mener det som egentlig burde skjedd, var at den sirkulære økonomien hadde vunnet fram under koronapandemien.

«Covid-19 har gitt forsinkelser og tilbakeslag for planer om å gå over til sirkulær økonomi for plast, der produkter, komponenter og materialer bevarer sin verdi gjennom resirkulering i lukkede sløyfer», skriver selskapet.

Flere forbud for engangsplast verden over er blitt satt på vent, og i USA er det nå kampanjer for å bli kvitt forbudet mot bruk av plasthandleposer.

Tomra mener også det er utfordringer knyttet til plast og plastavfall. Blant annet er det en stor økning i bruk av engangsplast, som for eksempel ansiktsmasker, munnbind, hansker og emballasje. Mye av dette kjøpes på nett av privatpersoner. I tillegg kommer økt bruk av take-away-mat, som også har en plastutfordring.

Selv om denne type engangsplast er nødvendig for å ivareta helsa under pandemien, mener Tomra at det ikke er bærekraftig for miljøet.

«Etter hvert som gjenopprettingen etter pandemien begynner, må vi støtte oppbyggingen av grønne verdikjeder og overgangen til sirkulær økonomi. Den globale økonomien viser tegn til å friskne til, men vi kan ikke falle tilbake til gamle avfallsvaner», heter det fra Tomra videre.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.282