23948sdkhjf

Plast medvirkende årsak til tapt dyreliv i fjorden

Olje, kloakk, søppel og plast. Det er noe av dykkerne finner på havbunnen i Oslofjorden, og gjør at dyrelivet kan gå tapt på fjordbunnen.

Oslofjordens økobalanse er ikke lenger i balanse grunnet all den søpla vi som mennesker kaster eller forlater i fjorden. NRK skriver at Verdens Naturfond (WWF), som dykker i Oslofjorden, finner utrolig mye søppel, der plast utgjør en av flere hovedingredienser.

- Nesten alltid når vi dykker finner vi dyr som sitter fast i marin forsøpling. Mange dyreliv går tapt for synder vi mennesker står for, sier marinbiolog Fredrik Myhre i WWF til NRK.

På tredjeplass blant det man finner i Oslofjorden av søppel kommer plast – sammen med avrenning fra landbruket og annen forurensning.

Havforskningsinstituttet opplyser at plast har en svært lang nedbrytningstid, og at det fører til død fisk, fugl og sjøpattedyr. Dette fragmenteres så igjen til mikroplast, som kan tas opp i næringskjeden.

Plastforsøpling og annen forsøpling er sammen med overfiske det som bidrar til mest ødeleggelse av økosystemet i Oslofjorden.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.251