23948sdkhjf

Svenskene resirkulerte en milliard emballasjer i 2019

Svensk Plaståtervinning driver Europas største sorteringsanlegg for plastemballasje. I løpet av året ble omtrent en milliard plastemballasjer fra svenske husholdninger sendt fra anlegget for å bli nye produkter.

Sorteringsanlegget som ligger i Motala har vært i full drift siden innvielsen i mai, men begynte å sortere den første plastemballasjen allerede i januar 2019. Anlegget er det mest effektive i Europa, noe som betyr at det sorterer dobbelt så mye resirkulerbar plast for hvert tonn plastemballasje som samles inn, sammenlignet med andre sorteringsanlegg.

- Vi er veldig fornøyde med årets resultater. I dag sorterer vi all emballasjen fra svenske husholdninger, sier Mattias Philipsson, administrerende direktør i Svensk Plaståtervinning, i en pressemelding.

I 2019, åpningsåret for Svensk Plaståtervinning, er nesten en milliard plastemballasjer sendt videre fra anlegget til vaskeri- og granuleringsanlegg, som er neste trinn i gjenvinningskjeden. Den resirkulerte plasten blir deretter solgt på nytt for å bli nye plastprodukter. Emballasjen som ikke kan sorteres av forskjellige grunner, sendes i stedet til energigjenvinning i Sverige.

Investeringen i plastgjenvinning har også bidratt til et stort rekrutteringsbehov og i 2019 har selskapet gått fra fire til femti ansatte. I løpet av de kommende månedene må enda flere ansettes, inkludert en utviklingsingeniør og en selger.

- Plast har en viktig rolle å spille i samfunnet, men for at plast skal brukes på en bærekraftig måte, er det viktig at det også blir resirkulert. Her må produsentene bli flinkere til å designe plastemballasjen sin slik at de lettere kan gjenvinnes og husholdningene blir flinkere til å sortere ut kilder, sier Mattias Philipsson.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079