23948sdkhjf

Svenskene resirkulerte en milliard emballasjer i 2019

Svensk Plaståtervinning driver Europas største sorteringsanlegg for plastemballasje. I løpet av året ble omtrent en milliard plastemballasjer fra svenske husholdninger sendt fra anlegget for å bli nye produkter.

Sorteringsanlegget som ligger i Motala har vært i full drift siden innvielsen i mai, men begynte å sortere den første plastemballasjen allerede i januar 2019. Anlegget er det mest effektive i Europa, noe som betyr at det sorterer dobbelt så mye resirkulerbar plast for hvert tonn plastemballasje som samles inn, sammenlignet med andre sorteringsanlegg.

- Vi er veldig fornøyde med årets resultater. I dag sorterer vi all emballasjen fra svenske husholdninger, sier Mattias Philipsson, administrerende direktør i Svensk Plaståtervinning, i en pressemelding.

I 2019, åpningsåret for Svensk Plaståtervinning, er nesten en milliard plastemballasjer sendt videre fra anlegget til vaskeri- og granuleringsanlegg, som er neste trinn i gjenvinningskjeden. Den resirkulerte plasten blir deretter solgt på nytt for å bli nye plastprodukter. Emballasjen som ikke kan sorteres av forskjellige grunner, sendes i stedet til energigjenvinning i Sverige.

Investeringen i plastgjenvinning har også bidratt til et stort rekrutteringsbehov og i 2019 har selskapet gått fra fire til femti ansatte. I løpet av de kommende månedene må enda flere ansettes, inkludert en utviklingsingeniør og en selger.

- Plast har en viktig rolle å spille i samfunnet, men for at plast skal brukes på en bærekraftig måte, er det viktig at det også blir resirkulert. Her må produsentene bli flinkere til å designe plastemballasjen sin slik at de lettere kan gjenvinnes og husholdningene blir flinkere til å sortere ut kilder, sier Mattias Philipsson.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Holder skipene i rute - med slangekontroll fra TESS
Brannfakkel: Klimautslipp kan ikke beregnes, det må måles
Kobber fra fiskeoppdrett har trolig negativ miljøeffekt
Ralf Schöpwinkel skal lede nytt plastgjenvinningsselskap
Tria S.p.A innfører en kortere arbeidsuke uten lønnsreduksjon
Danske forskere: Engangsplast er ikke den største synderen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.078