23948sdkhjf

Vil utvikle verktøy for varmforming ved additivproduksjon

Funksjonaliserte tilsetningsstoffer produsert varmformingsverktøy (FAMTool) er et nytt prosjekt innen det strategiske innovasjonsprogrammet Metallic Materials i Sverige.

Målet er å utvikle spesialverktøy for varmforming ved bruk av additivproduksjon.

Dette skriver Plastnet.

I prosjektet vil deltakerne utvikle passende varmformingsverktøy gjennom tilsetningsindustri.

Prosjektet tar sikte på å utvikle additivt produserte varmeformingsverktøy med såkalte funksjonaliserte overflater, det vil si overflater som har andre egenskaper angående kjemisk sammensetning, mekaniske egenskaper og mer, sammenlignet med basismaterialet i verktøyet (verktøystål).

FAMTools prosjektdeltakere er inkludert i hele verdikjeden fra råvarer, gjennom verktøyproduksjon, til sluttbrukere / prosesseiere, som er supplert med akademisk forskning.

- Prosjektet vil bidra til å utvikle industrielle applikasjoner for additiv produksjon av varmformingsverktøy. Jeg ser også frem til en viktig kunnskapsoverføring til industriens interessenter angående design og optimalisering av varmeformingsverktøy laget av additivproduksjon med optimaliserte mekaniske og tribologiske egenskaper og metodikk for overflatebehandling og modifisering av verktøymaterialer, sier Jens Hardell, adjunkt ved Luleå teknologiske universitet FAMTool.

FAMTool har et totalbudsjett på seks millioner svenske kroner, hvorav tre millioner svenske kroner kommer fra Vinnova.

Kilde: Plastnet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.266