23948sdkhjf

Norner med 100% grønnsaksbaserte additiver

Norner har nå utviklet 100% grønnsaksbaserte additiver for matemballasje.

Utviklingen av produktet har skjedd sammen med danske Palsgaard.

- Presset for å utvikle nye plastmaterialer basert på fornybare naturressurser har ført til en søken etter fornybare polymertilsetningsløsninger som gir utmerket teknisk ytelse. Et eksempel er vegetabilske oljebaserte tilsetningsstoffer laget av oleokjemikalier, skriver Jorunn Nilsen på “Emulsifiers for Good”, sitert i en pressemelding på Norners nettsider.

Bruksområder for slike tilsetningsstoffer er blant annet; Smøremidler, antistatiske midler, antimisjonsmidler, myknere og stabilisatorer.

- Oleo-kjemi er en skreddersydd kjemi, og ved å endre parametere som alkoholtype, fettsyre, kjedelengde, metning, esterifiseringsgrad kan man oppnå et bredt utvalg av egenskaper for sluttproduktene, heter det i meldingen fra Norner.

Videre skriver de:

- Palsgaards bærekraftig produktfilosofi og kunnskap i matindustrien kombinert med Norners avanserte laboratorier og ekspertkunnskap innen polyolefin (PO) industrien har vært en god plattform for å lage bærekraftige tilsetningsstoffer til matemballasje laget av 100% vegetabilske produkter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079