23948sdkhjf

Norner signerte kontrakt

Norner har signert en avtale med R8 Property om bygging av deres nye Polymer Exploration Center.

Samtidig skriver Norner i en pressemelding at de blir deleier i Future Materials Catapult Center - et nasjonalt testsenter for fremtidens materialer 

Les også: Norner blir med i en stor global kampanje for å hindre avfall i naturen

- Vårt nye Polymer Exploration Center vil være et moderne internasjonalt forsknings- og teknologisenter for plastindustrien som tilbyr forskningstjenester til hele verdikjeden. Med mer enn 40 år i bransjen har Norner i dag kunder i mer enn 60 land med en sterk vekst de siste årene. Etableringen av dette nye senteret, samt Norners inntreden i Catapult-senteret, vil bidra til at Norge blir ledende i utviklingen av fremtidige bærekraftige plastløsninger, sier adm. dir. i Norner, Kjetil Larsen. 

Norner og R8 Property signerte i 2017 en avtale om at Norner skulle flytte alle aktiviteter fra Bamble til det nye Powerhouse-bygget og et nærliggende applikasjonssenter i Porsgrunn. På grunn av økt plassbehov vil det nå, isteden, bygges et nesten 5000 kvadratmeter stort teknologisenter ved bredden av elven i Porsgrunn og som nabo til Powerhouse Telemark. 

- Vi vil få et betydelig mer effektivt bygg når vi konsoliderer all vår virksomhet under samme tak. Byggearbeidene starter før årsskiftet og vil være ferdig våren 2021. Norner investerer langsiktig, og vi har inngått en 20-årig leieavtale med R8., sier Larsen videre. Han fortsetter:

- Våre eiere, Thailandske SCG, har en langsiktig strategi og engasjement med Norner. De styrker sin posisjon som en betydelig aktør i plastindustrien gjennom denne investeringen.

Les også: Norner fortsetter suksessen og øker bemanningen

- Dette er et veldig spennende prosjekt for Porsgrunn som by, men også for Grenland, Telemark og hele regionen, sier R8 Eiendomsutviklingsdirektør Tommy Thovsland. Han sier byggingen starter i desember i år. 

Senteret ble tegnet av arkitektene Børve og Borchsenius fra Porsgrunn og forventes å være ferdig i april 2021. 

Future Materials Catapult Center er et nasjonalt testsenter for fremtidens materialer, etablert høsten 2017 av Arendals Fossekompani, Elkem, Mechatronics Innovation Lab, ReSiTec og Universitetet i Agder. Katapulten vil gjøre veien fra idé til marked kortere for norsk næringsliv ved å tilby testanlegg, kompetanse og nettverk for å utvikle bærekraftige avanserte materialer og produksjonsprosesser. 

- Initiativtakerne bak Future Materials er veldig glade for at Norner AS blir med som partner og deleier i katapulten. Norners verdensledende kompetanse innen polymere og plastindustrien styrker Future Materials’ materiale bredde, samtidig som selskapets filosofi om innovasjon, strategisk rådgivning og sirkulær økonomi er helt i tråd med fokusområdene for katapult senteret, sier styreleder Håvard Moe.

Les også: Norner med nytt mikroskop for elektroskanning

- Vi ser frem til å være en del av et så sterkt team som Future Materials allerede er, og vi har god tro på at vi kan videreutvikle Future Materials sammen som et ledende senter for fremtidige materialer både nasjonalt og internasjonalt. Plast og kompositter er en viktig del av fremtidens materialer, og vi tror at eksisterende og fremtidige kunder vil ha stor glede og nytte av at katapultsenteret nå vil dekke et så bredt område, sier adm. dir. Larsen i Norner. 

Siva, som utnevner de nasjonale katapultsentrene i Norge, ønsker Norner hjertelig velkommen inn i katapultfamilien. 

- Vi bygger en omfattende nasjonal struktur med katapult-sentre for å hjelpe selskaper over hele Norge. Med Norner som partner kan Future Materials Catapult bistå med kompetanse, nettverk og testanlegg innen en større portefølje av fremtidige materialer. Det vil være avgjørende for mange selskapers konkurranseevne og verdiskaping i Norge,  sier Sivas administrerende direktør, Ingrid Riddervold Lorange. 

 

Kilde: Pressemelding fra Norner

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093