23948sdkhjf

SE VIDEO OG BILDER: Bærekraft og sirkulærøkonomi i fokus i Düsseldorf

225.000 mennesker besøkte K-Messen i Düsseldorf de åtte dagene messen varte. Bærekraft og sirkulærøkonomi sto sentralt hos flere av utstillerne.

Les også: Verdens største messe setter fokuset på framtida

Norske Norner er en av de som er i front når det gjelder sirkulær tankegang for produksjon av plast. Men de var langt fra de eneste på K 2019-messen i Düsseldorf.

Messen trakk om lag 225.000 besøkende fra 165 land, går det fram av ferske tall fra Messe Düsseldorf. 3330 utstillere fra 63 land fyllte de 17 hallene med de nyeste produktene og maskinene, og viste hvorfor plast i det store og hele er et produkt som ikke bare er avfall – men også et produkt som kan være bærekraftig og har mange fordeler satt opp mot andre materialer. I tillegg til plast, sto som vanlig også gummi sentralt på messen.

- Det finnes ingen annen arena for industrien som er så internasjonal som K-messen. Dette gjelder spesielt i tider der utfordringene står i kø. K-messen viser de bærekraftige løsningene og de siste nyvinningene, sier Werner Matthias Dornscheidt. Han er sjef for Messe Düsseldorf.


        

Les også: K-Messen: Fremtidens additivproduksjon

TRE NORSKE: Norner, Laader Berg og Nor Mec var de tre norske utstillerne på K 2019-messen. FOTO: MORTEN DAHL

Også de norske som Plastforum snakket med på messen, hadde det samme inntrykket. Spesielt var det viktig å ha fokus på bærekraft og sirkulærøkonomi. Tre norske utstillere deltok: Norner, Nor-Mec og Laader Berg. I tillegg var det mange besøkende fra Norge. Spesielt stilte Hallingplast med mange. Engel arrangerte onsdag «happy hour» på den norske delegasjonens og Plastforums «båthotell» «Poseidon», og torsdag var det felles bransjemiddag på en av Düsseldorfs aller mest tyske spisesteder i gamlebyen.

I den avsluttende pressemeldingen fra K-messen 2019 går det fram at det var et stort antall besøkende fra Tyskland, i tillegg til Nederland, India, Tyrkia, Kina og USA. Også besøkende fra Russland, Japan og Brasil økte siden forrige messe.

K-messen arrangeres hvert tredje år, og neste messe vil finne sted fra 19. til 26. oktober 2022.

Kilde: K-messen 2019

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109