23948sdkhjf

Vil bygge plast-gjenvinningsanlegg

Energiselskapet Fortum ønsker å bygge et stort gjenvinningsanlegg i Hobøl. Nå får de støtte av Høyre og Venstre.

Det er Aftenposten som skriver om Fortums planer for et stort gjenvinningsanlegg for plast i Hobøl langs E18. Det er kanskje på tide vil mange si – at Norge får sitt eget gjenvinningsanlegg for plast, for i dag sendes all plast som blir resirkulert til utlandet.

Det aller meste går til Tyskland, men også noe til Finland, skriver Aftenposten. Toppkandidatene til Høyre og Venstre i Oslo – Eirik Lae Solberg og Hallstein Bjercke - kaster seg nå inn i kampen for at gjenvinningsanlegget skal bli en realitet. De to sier til avisa at de ønsker at plasten som samles inn ikke havner på avveie.

Gjenvinningsanlegget for plast er planlagt lagt til Hobøl kommune i Østfold. Valget er gjort utifra at det ikke er så langt unna Moss Havn og forbrenningsanlegget på Klemetsrud i Oslo.

– Slik kan avfall som kommer inn til plastgjenvinningsanlegget som ikke kan gjenvinnes, fraktes til Klemetsrud for å brennes og brukes til å produsere fjernvarme og strøm, sier kommunikasjonsrådgiver Stian Mathisen i Fortum til Aftenposten.

Anlegget vil i startfasen ha en kapasitet på mellom 30.000 og 45.000 tonn plast, men kan etter hvert ta imot på 60.000 tonn.

I Oslo resirkuleres rundt 11.000 tonn plast årlig, men politikerne håper å få meg seg andre kommuner. Den beregnede investeringen for anlegget er 250 millioner kroner.

Aftenposten skriver at om lag 80 prosent av all plast ender opp på fyllinger eller i havet, og at bare 9 prosent resirkuleres. 12 prosent brennes.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094