23948sdkhjf

Brasils plastsøppel-mareritt

De verdenskjente strendene i Rio de Janeiro er ikke lenger var de var: De er overfyllt av plastsøppel, skriver NTB i en melding.

Brasil er verdens fjerde største produsent av plastsøppel – bare USA,Kina og India ligger foran. Nå merker det søramerikanske landet problemene nærmest på kroppen. Landet er overfyllt av plastavfall som plastposer og plastflasker.

- Nesten ingenting blir sirkulert, sier sjefen for søppelsorteringsanlegget i utkanten av Rio de Janeiro, ifølge NTB. Av de 11,4 millioner tonnene med plastsøppel som brasilianerne etterlater seg årlig, blir bare 1,28 prosent resirkulert. Det er langt under det globale gjennomsnittet på 9 prosent, skriver World Wide Fund for Nature (WWF).

Anslagsvis 7,7 millioner tonn med plastavfall havner hvert år på brasilianske søppeldynger. Her tar det lang tid før det blir brutt ned. På verdensbasis produseres det mer enn 300 millioner tonn med plastsøppel, og forskere anslår at om lag 8 millioner tonn av dette havner i verdenshavene. Og der flyter det fra før 5000 milliarder plastbiter, skriver NTB.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.266