23948sdkhjf

Må kutte 260 jobber

Kongsberg Gruppen skal kvitte seg med 200 jobber etter oppkjøpet av Rolls-Royce Commercial Marine.

Det skriver E24 fredag formiddag. Det var sommeren 2018 at det ble kjent at Kongsberg Gruppen foretok et oppkjøp av Rolls-Royce Commercial Marine. Integreringen ble nylig foretatt på en vellykket måte. Og samme dag som Kongsberg Gruppen legger fram sine tall for første kvartal 2019, kommer altså meldingen om at 260 jobber forsvinner i forbindelse med integreringen av Rolls-Royce.

– Vi holder i dag og i tiden fremover town hall-møter i organisasjonen og vi vil nå redusere antallet fulltidsansatte med 260 på nåværende tidspunkt, sa finansdirektør Lise E. Haugan da hun la fra konsernets tall for første kvartal, ifølge E24.

Konsernet skal nemlig foreta besparelser på om lag 200 millioner kroner, og innen 2022 skal bespærelsene være på 500 millioner årlig. Ifølge nettstedet skal 20 kontorer legges ned og et anlegg i Vietnam skal selges.

– Vi er allerede i gang med å ta ut synergier. Målet er ambisiøst, men lønnsomhet på kort sikt er vår beste strategi på lang sikt. Tiltakene er helt nødvendige for å skape lønnsomhet i dagens marked, bygge bro til fremtiden, sikre bærekraftig vekst og arbeidsplasser. Vår ambisjon er å være den ledende aktøren innen leveranser til den maritime industrien fremover, sier konsernsjef Geir Håøy.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141