23948sdkhjf

Regjeringen vil bruke 2,5 milliarder på Rolls-Royce

I en proposisjon til Stortinget foreslår regjeringen at staten blir med på en emisjon for å finansiere Kongsberg Gruppens oppkjøp av Rolls-Royce Commercial Marine.

Nyheten om at Kongsberg Gruppen kjøper Rolls-Royce Commercial Marine ble kjent i sommer, men deltakelsen i emisjonen forutsetter at Stortinget gir sin tilslutning. Staten eier 50,001 prosent av aksjene i Kongsberg Gruppen. I forslaget til Stortinget går regjeringen inn for at staten deltar i emisjonen med sin andel på om lag 2,5 milliarder kroner.

Dette skriver Næringsdepartementet på sine hjemmesider.

Egenkapitalen som hentes ved emisjonen skal bidra til å finansiere Kongsberg Gruppens kjøp av Rolls-Royce Commercial Marine. Styret i Kongsberg Gruppen mener at kjøpet vil styrke konsernets maritime virksomhet. Regjeringen vurderer statens deltakelse i den planlagte emisjonen som forretningsmessig rasjonelt.

 Da oppkjøpet ble kjent i juli i år, sa Geir Håøy i Kongsberg Gruppen at oppkjøpet ville styrke selskapets strategiske posisjon hos rederier, verft og andre kunder og partnere.

- Kjøpet av Rolls-Royce Commercial Marine gjør oss til en mer helhetlig leverandør til maritim industri. Maritim industri blir stadig mer globalisert og er inne i betydelige teknologiske og markedsdrevne endringer, uttalte Håøy.

 

Kilde: Kilde: Næringsdepartementet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08