23948sdkhjf

TESS sentral i RAW AIR

Slik jobber TESS Vikersund frem mot superfinalen i RAW AIR.

– Når kommer du i morra? Det må være her seinest kl.15.00! Fint, takk!

Lyden av skippertak høres godt utenfor skyvedørene til TESS Vikersund. Alt skal være på plass innen verdenseliten i skiflyvning inntar det lille tettstedet i Modum 15.-17. mars.

Avdelingsleder Stian Solbakken og hans team fra TESS Vikersund tar i bruk tilnærmet alle timene i døgnet den siste uken for å bli ferdig med forberedelsene.

– Det er en sinnsyk dugnad, men det er vårt bidrag til lokalsamfunnet.

Siden 2015 har Stian Solbakken og TESS Vikersund jobbet tett med Flying Team Vikersund og World Cup i skiflying samt RAW AIR fra 2017.

– Det hele startet med at vi ble spurt om å levere en boblejakke, forteller Solbakken. Vikersund har tidligere kjøpt opp store kvantum profileringstøy og hvert år sittet med en betydelig ukurans. Så kom det en forespørsel fra Vikersund om vi kunne levere en vinterjakke, og etter en anbudsrunde falt valget på TESS Vikersund. De var ikke billigst, men de eneste som kunne ta hele logistikken.

– Vi kjøper inn varene, vi markedsfører og selger på nett og i hoppbakken hele helgen.

Intervjuet har vart i tre minutter og telefonen til Stian Solbakken har ringt syv ganger.

– Denne er jeg nødt til å ta.

Avdelingslederen har et stort ansvar og kjenner presset fra flere hold. Allikevel beholder han en imponerende ro over situasjonen

– Det gjelder å bruke erfaringen og jobbe smart. Vi selger jakker, t-skjorter, luer og capser og lignende, men trykker ikke opp mer enn et minimumsopplag i første omgang. Vi har leid inn syv russ som skal selge og trykke på klær for oss på stand i helgen. Det gir oss mer eller mindre ingen ukurans etter vår avtale med New Wave, og etter vår delingsmodell tjener alle involverte instanser på salget. han en imponerende ro over situasjonen.

Familien Solbakken er godt representert i bedriften. Stians søster, Linda, jobber fast ved servicesentret og mor Anne hjelper til på trykkeriet. Det er hektiske dager, men alle er unisont enige i at de jobber best under press.

Butikken er ekstra godt besøkt de dagene før og under arrangementet. Det selges brannslukningsapparater, verktøy, strips, vifteovner og tau til riggingen av det store anlegget. TESS Vikersund har en unik plassering til hoppbakken som gjør det enkelt for arrangørene og kunder å skaffe varer ad hoc fra butikken.

– Disse dagene frem mot arrangementet er det mange fremmede mennesker innom fra blant annet TV-selskaper og entreprenører som trenger alt mulig til riggingen. Etter hvert år ser vi også mange av de samme menneskene igjen til samme arrangementet, forteller Solbakken.

– Vi har i tillegg en egen minimesse og kundesamling i Hopphallen på lørdag, hvor de største kundene er invitert.

Albert Hæhre er grunnsteinen og primus motor i hoppbakken i nyere tid. Hæhre og TESS har et meget godt og fruktbart samarbeid, og sammen med datterselskapene utgjør Hæhre om lag 35 prosent av kundegruppen til TESS Vikersund. Tiden frem mot helgens aktiviteter samarbeider begge parter med å bistå hverandre med forberedelsene.

RAW AIR er verdens mest ekstreme hoppturnering og et hardkjør med ti konkurranser på rad i fire forskjellige norske byer. Sirkuset startet i Holmenkollen 8.-10. mars og fortsatte til Lillehammer 11.-13. mars. De tre neste dagene tilbringes i Granåsen i Trondheim, og det hele avsluttes med superfinale i Vikersund.

For første gang er kvinnene også med i konkurransen, men blir ikke med til Vikersund. De avslutter med finale i Trondheim 14. mars.

Under fjorårets konkurranse var TESS godt synlige så vel i bakken som på TV. Under lørdagens lagkonkurranse prydet alle hopperne seg med TESS på brystet og reklamegjerdene i bunnen av hoppbakken. I år vil TESS være synlige på reklamegjerdene i pausen og på sponsorplass før sendingene på NRK.

Med andre ord er livet i Vikersund hektisk og spennende i helgen hvor Modum kommune dobler innbyggerantallet – og TESS spiller en svært sentral rolle.

 

Kilde: Pressemelding fra TESS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078