23948sdkhjf

Eventyrlig vekst i TESS Sløvåg

Servicesenteret har hatt en eventyrlig utvikling, fra den spede starten i Rubbhallen i 2010, med to ansatte til syv ansatte i de nyinnflyttede lokaler på 580 kvadratmeter.

I fjor nådde de vekstmålet på 30 prosent med 34 millioner kroner i omsetning.

TESS Sløvåg ligger på motsatt side, på «solsio», av Fensfjorden i forhold til oljeraffineriet på Mongstad. Dette er det tettest «tessifiserte» området i Norge, med fire etableringer på Mongstad, på den ene siden av fjorden og TESS Sløvåg på den andre siden, som samarbeider tett.

Aktiviteten har økt enormt i Sløvåg og i området rundt Fensfjorden, og dette har TESS vært flinke til å dra nytte av. 

Industrisamfunn i vekst 

Avdelingsleder Tove Sleire i TESS Sløvåg har fulgt utviklingen i det blomstrende industrisamfunnet. Hovedkundene var den gang, som i dag, Wergelandgruppen, Norva24 og Birkeland Entreprenør. 

På vei mot slangemstertittelen: I sommer ble Tove Sleire slangespesialist i høytrykk. Neste mål er lavtrykk og slangemestertittelen. Foto: TESS

- Det var de som dominerte Sløvåg på den tiden, med årenes løp har aktiviteten i Gulen kommune økt enormt, og nye industriaktører har etablert seg i området. I takt med utviklingen har vi sakte, men sikkert, bygget oss større: Etter to år økte vi til tre medarbeidere, etter fire år flyttet vi inn i et nytt næringsbygg og økte til fire. Så ble Skipavika næringspark etablert på den andre siden av Fensfjorden, og etter hvert dukket også havbrukskunder, som Firda Group opp. I dag er de den største kunden vår innen havbrukssegmentet, forteller hun. 

Tett på hjørnesteindsbedriften 

Det er Wergelandgruppen som hovedsakelig har gått i front og bidratt til at nye leverandører har kommet til. Hjørnesteinsbedriften driver i dag innenfor flere forskjellige forretningsområder, der hovedtyngden er som fasilitator for aktivitet og utvikling i Gulen industrihavn. Etablert i 1956 har industrikonsernet lange tradisjoner i Sløvåg, blant annet var de med på å stifte Mongstadbasen, og var utførende entreprenør på det første administrasjonsbygget. 

- På de siste ti årene har de gått i bresjen og medvirket til å skape mange nye lokale arbeidsplasser, og TESS har utviklet seg i takt med kunden, sier Sleire.

Hun har grunn til å være optimistisk med tanke på fremtiden: Det planlegges store industriinvesteringer i Gulen kommune de kommende årene, som åpner for nye muligheter. 

Skodd for flere tekniske oppdrag 

Denne høsten utvidet servicesenteret med ytterligere 280 kvadratmeter. 

- Nå har vi plass til et skikkelig slangeverksted, og trykktesting er også i ferd med å komme på plass. Kortreiste tjenester er veldig viktig for kundene, før måtte vi sende slangene over til Mongstad eller Kokstad. Nå kan vi ta flere tekniske oppdrag, det er det behov for med så stor lokal aktivitet. Det går mye i mobilservicetjenester, for øvrig selger vi mest av vern og bekledning, her har vi mange faste kunder, sier hun.  

Utvidete lokaler: TESS Sløvåg flyttet til utvidede lokaler i oktober, nå er det plass til et skikkelig slangeverksted og trykktesting er også i ferd med å komme på plass, viktige tjenester for lokale kunder. Foto: TESS

På vei mot slangemestertittelen 

Tove Sleirea har utviklet seg i takt med TESS, nå satser hun på å lande slangemestertittelen i 2024. 

- Det har vært litt av en reise karrieremessig. Jeg kom til TESS i 2010 rett fra steinknuseverket, og ble ansatt som «potet», og bisto med det meste. Utdannet agronom er jeg praktisk anlagt, utover det hadde jeg ingen erfaring med slanger eller tekniske fag. Etter fire år var jeg avdelingsleder. Gjennom årene har jeg tatt alle tilgjengelige kurs i TESS Academy og spedd på med fagbrev i salgsfaget i 2020. Etter hvert ble det slangekurs, og i sommer ble jeg slangespesialist i høytrykk. Neste mål er lavtrykk og slangemestertittelen,sier Sleire, og legger til:

- Å være en del av suksessreisen til TESS Sløvåg, har gitt meg unik erfaring og utviklingsmuligheter. Man blir aldri utlært i TESS, det er alltid noe nytt å lære, det er det som er så spesielt med arbeidsplassen vår. 

- Suksessformelen? 

- Å tørre å satse, og selvfølgelig alltid være «på» for kunden. Mottoet vårt er: Vi fikser alt! Vi lykkes takket være fantastisk innsats fra flinke medarbeidere og støtte fra vår dyktige og engasjerte distriktsleder Janne, som alltid heier på oss, avslutter Toive Sleire.

Kilde: Pressemelding fra TESS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.348