23948sdkhjf

Sammen for å bekjempe plastavfall

Nestlé og Veolia, verdens ledende ressurshåndteringsselskap, annonserer i dag et samarbeid innen innsamling av avfall og sortering og resirkulering av plast, med særlig fokus på plastemballasje.

En rekke prosjekter vil rettes inn mot elleve prioriterte land i Asia, Afrika, Latin-Amerika og Europa.

Partnerskapet vil også utforske ulike teknologiske løsninger for å etablere levedyktige resirkuleringsmodeller. Dette inkluderer kjemiske resirkuleringsteknologier som pyrolyse, som kan skape plast i jomfruelig kvalitet. Teknologien vil hjelpe Nestlé til å øke andelen resirkulert materiale i drikkeflasker og total emballasje med henholdsvis 35 og 15 prosent innen 2025.

– Plastavfall er en utfordring som krever et økosystem av løsninger som virker simultant. Dette partnerskapet er enda et skritt mot å øke innsatsen vår for å bidra til en løsning på plastproblemet. Ved å utnytte Veolias teknologi og kunnskap, vil vi sette i gang pilotprosjekter in flere land, med mål om å skalere opp globalt, sier Magdi Batato, global Head of Operations i Nestlé.

– Jeg er veldig fornøyd, og ønsker muligheten et samarbeid med et selskap som Nestlé velkommen. Sammen skal vi jobbe for en mer sirkulær økonomi. Vår ekspertise innen avfallshåndtering og resirkulering har posisjonert oss godt i forhold til å løse denne utfordringen sammen med globale merkevarer og andre aktører i verdikjeden, på tvers av land. Vi tror det er på tide å bevege seg mot økt resirkuleringsgrad, og det er en glede å hjelpe klientene våre med innovasjon, slik at de kan fortsette å øke livskvalitet, samtidig som de beskytter planeten, sier Laurent Auguste, Senior Executive Vice-President for Utvikling, Innovasjon and Markeder i Veolia.

Partnerskapet med Veolia følger en rekke andre konkrete initiativer for bidra til å løse plastproblemet, i tråd med Nestlés forpliktelse om å gjøre all emballasje de benyttet resirkulerbar eller gjenbrukbar innen 2025.

 

Kilde: Pressemelding fra Nestle

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094