23948sdkhjf

Norge skal være foregangsnasjon

Samferdselsministeren åpnet 10. desember Senter for oljevern og marint miljø i Svolvær. Senteret skal arbeide mot olje- og annen forurensning i havet i Norge, og også være en viktig, internasjonal aktør på området.

– Et rent hav er ekstremt viktig for Norge som nasjon. Vi må ta vare på matfatet vårt ved å redusere mengden plast i havet og være godt forberedt på oljeforurensning. Da trenger vi mer kompetanse. Det skal Senter for oljevern og marint miljø hjelpe oss med, sa samferdselsminister Jon Georg Dale under åpningen.

Senter for oljevern og marint miljø flyttet inn i nye lokaler i Svolvær tidligere i høst. Senteret skal være et nasjonalt kompetansesenter.

– Det er et stort behov for å samle kunnskap og forvalte ressursene godt, sa Dale. Han pekte på at det nye senteret også vil ha en viktig rolle internasjonalt. Allerede neste år skal Senteret arrangere en førkonferanse til det store, internasjonale arrangementet Our Ocean 2019 som Norge inviterer til. 

Senter for oljevern og marint miljø skal framover samarbeide med Kystverket om å etablere fasiliteter for testing av oljevernteknologi i Fiskebøl i Vesterålen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.752