23948sdkhjf

BEWi med ny fabrikk i Danmark

BEWiSynbra melder fra Danmark at en ny EPS-fabrikk har startet produksjonen i Hobro. Fabrikken er bygget ved siden av den tidligere EPS-fabrikken på stedet.

BEWiSynbra Group er i utgangspunktet norsk, etablert av BEWi og familien Bekken i 1980. Navnet Synbra kom inn i mai i år, med BEWis strategiske oppkjøp av Synbra Holding B.V.

Gruppen forvalter og kontrollerer hele kjeden fra råvare til ferdig produkt på flere bruksområder: til bygningsisolasjon, til emballasje og til teknisk emballasje. Det er en av Europas ledende EPS-produsenter med rundt 1300 ansatte ved 28 produksjonsanlegg i Norden, Nederland og Portugal.

Produksjonskapasiteten i gruppen er ca. 185.000 årstonn ekspandert polystyren (EPS). Omsetningen i år forventes å ligge på rundt fem milliarder kroner og med et resultat (EBITDA) på nær 500 millioner kroner.

Gruppen eies i dag primært av familien Bekken, Gjelsten Holding AS og fond kontrollert av Verdane Capital.

Den nye fabrikken i Danmark ligger som nevnt vegg i vegg med den allerede eksisterende EPS-fabrikken i Hobro. Det gir gode synergieffekter sett ut fra så vel energibruk, som logistikk, vedlikehold, administrasjon og ledelse.

Fabrikken inngår i BEWiSynbra Danmark, som til sammen har 240 ansatte ved sju anlegg. Disse er i sin tur er en del av hele BEWiSynbra Group.

Børsnotering på Oslo Børs er under vurdering for gruppen. Dette vil i så fall være en ny milepæl for selskapet og et utgangspunkt for ytterligere vekst.

Plastforum vil ved senere høve bringe et intervju med gründeren av gruppen, Svenn Bekken, knyttet til forventet vekst og til oppkjøpene og apetitten på bedrifter i andre deler av plastindustrien.

For øvrig: det er interessant å merke seg at også andre, store, integrerte EPS-aktører i Europa er familieeide, norske selskaper (Jackon AS og Brødr. Sunde AS).

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.076