23948sdkhjf

Hexagon kjøper hele Agility Fuel Solutions

Hexagon Composites har signert avtale om å kjøpe de resterende 50 prosentene av Agility Fuel Solutions. Kjøpssummen er satt til 124.2 mill. USD (ca. 1 milliard NOK). Investeringen styrker Hexagons posisjon som verdens ledende leverandør av gassløsninger for bilindustrien.

Jon Erik Engeset, konsernsjef i Hexagon, kommenterer oppkjøpet med bl.a. at timingen er god, drivstoffprisene er attraktive og at det globale fokuset på miljøvennlig transport uten utslipp aldri har vært større enn nå.

Det er ventet at så vel personbiler som tungtrafikk, busser og laste-/varebiler i årene som kommer vil gjennomgå en markant endring hva gjelder motoralternativer. Det skal gjøres enorme investeringer i utslippsfrie driftsløsninger og infrastruktur. Bilprodusentene er med på transformasjonen, og kommer med løsninger som inkluderer biogass, naturgass, propan, batteridrift og elektrisk drift basert på hydrogen og brenselceller.

Agilitys adm. direktør, Kathleen Ligocki, sier i en pressemelding at hun gleder seg å dele felles visjoner, verdier og strategiske mål sammen med Hexagon. Hun ser frem til en spennende fremtid der Agilitys kunder vil få tilgang til større globale ressurser og en bredere portefølje av bærekraftige energiteknologier.

Det var i juni 2016 at Hexagon meldte at deres divisjon Hexagon Composites' CNG Automotive Products skulle fusjonere med Agility Fuel System på 50/50-basis og etablere selskapet Agility Fuel Solutions. Siden da har selskapene levert mer enn en halv million komposittsylindere og mer enn 40.000 drivstoffsystemer til kunder over hele verden.

Agility har i dag tre produksjonsanlegg i USA: i North Carolina, Nebraska og California. I Norge har selskapet en produksjonsenhet på Raufoss. Teknologisentrene ligger i USA, i Lincoln (Nebraska), Wixom (Michigan) og Kelowna (British Columbia). Agility vil opprettholde salgskontorer i Nord-Amerika, Sør-Amerika, India, Storbritannia og Norge. Selskapet vil rapportere som et eget forretningsområde, fullt konsolidert i Hexagons regnskap.

Agility hadde i 2017 en omsetning på 157,3 mill. USD (1,3 milliarder NOK), med justert EBITDA på 14,7 mill. USD (122 mill. NOK). Regnskapsåret 2018 er forventet å overstige 2017, med spesielt sterk vekst i andre halvdel av 2018. Den positive utviklingen er forventet å fortsette inn i 2019.

Transaksjonen vurderer Agilitys egenkapital til å være 250 mill. USD (2,1 milliarder NOK) på 100 prosent basis. Oppkjøpet er fullfinansiert gjennom DNB Bank ASA. For langsiktig finansiering har Hexagon til hensikt å utstede et usikret obligasjonslån og er i den forbindelse i samtaler med DNB Markets.

Undertegnelse av oppkjøpsavtalen fant sted 8. november, og transaksjonen forventes å være gjennomført i løpet av januar 2019, med de vanlige forbehold om godkjennelser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157