23948sdkhjf

Hexagon kjøper testteknologi

Hexagon Composites ASA har kjøpt testteknologiselskapet Digital Wave Corporation. Oppkjøpet betyr at Hexagon Composites fullt ut kan integrere testkompetanse og re-kvalifisering av høytrykksbeholdere i gruppen.

Digital Wave Corporation, lokalisert i Denver, Colorado, er en ledende leverandør av utstyr for re-kvalifisering av trykkbeholdere via modale, akustiske lydemisjoner (MAE - modal acoustic emission) samt av ustyr for ultralydtesting (UE - ultrasonic examination). MAE er en relativt ny og unik prosess som bruker lydbølger til å måle strukturelle forhold i komposittstrukturer. Det forenkler både rutinemessige kvalifikasjoner og inspeksjoner etter evt. ulykker.

Operatører som driver gasstransport i Nord-Amerika er pålagt å re-kvalifisere sine sylindere hvert femte år. MAE-testen samler data fra sylindre under trykk og gir en omfattende evaluering av komposittstrukturen til hver sylinder.

UE er et effektivt alternativ til den tradisjonelle vann-testen for sylindere i metall.

Hexagon har benyttet MAE-tjenestene til Digital Wave allerede i tre år for å teste sine Type 4-sylindere. Nå tar Hexagon kontroll over prosessen.

Jack Schimenti, som er konserndirektør i Hexagon Composites Group, uttrykker i en pressemeldeing at han tror at denne teknologien har potensial til å oppfylle sanntids overvåking av tilstanden til komposittbeholderne. Og at det vil medføre en enda sterkere posisjon i sylindermarkedet for sylindere med høyt trykk.

Digital Wave hadde i 2017 en omsetning på 3,8 mill. USD (31,4 mill. NOK) og med et resultat (justert EBITDA) på 0,4 mill. USD (3,0 mill. NOK).

Avtalen mellom partene ble undertegnet 26. oktober og transaksjonssummen ble satt til 61,8 mill. NOK. Transaksjonen ventes avsluttet i løpet av dette året og Digital Wave vil fortsette virksomhetene som et heleid datterselskap av Hexagons amerikanske datterselskap.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078