23948sdkhjf

Uro over økende mangel på PA66

Med den forrige råvaremangelen på viktige plastmaterialer forholdsvis friskt i minne kommer det nå signaler fra den franske bransjeorganisasjonen GPA om alvorlig mangel på PA66 – og selvfølgelig galopperende priser.

GPA (som er bransjeorganisasjon for franske produsenter av plastkomponenter til bilindustrien) advarer om følgene ved mangel på PA 66. Det har satt plastprodusenter som leverer spesielt til bilindustrien i en vanskelig situasjon. I tillegg har råvareprisen økt med mer enn 40 prosent siden 2017.

Adiponitril, som er et viktig råmateriale for produksjon av PA66, produseres kun ved noen få fabrikker rundt om i verden: én i Frankrike, én i Japan og tre i USA. Flere råvareprodusenter av PA66, har allerede erklært Force Majeure og stoppet produksjonen av PA66, og/eller har innført kvotesalg til kundene.

– PA66-kvaliteter er valgt av bilprodusentene takket være de materialtekniske egenskapene. Prosessene for godkjenning av alternative materialer gjør det svært vanskelig å finne andre løsninger på kort sikt, sier Luc Messien, styreleder i GPA.

Plastbearbeiderne ber nå råvareprodusentene om raskt å få åpnet nye produksjonslinjer for å sikre forsyningskjeden. Ifølge GPA er i dag bare 55 prosent av Europas normale produksjonskapasitet for PA 66 tilgjengelig. Samtidig krever dagens store etterspørsel økt produksjonskapasitet.

– Montro om ikke tiden er overmoden for å øke investeringene i Europa herunder renovere eksisterende linjer? undrer Armelle Dumont, adm. direktør i GPA.

(Kilde: Plastforum SE/Malin Folkesson)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.344